Hledat

Přesnídávková polévka

Potřebné přísady:
  • 300g brokolice rozebrané na maličké růžičky
  • 2 brambory pokrájené na kostičky
  • 1/2červené kapie pokrájené na maličké proužky
  • 2 stroužky česneku prolisovaného
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hl.mouky
  • 1l zeleninového vývaru/bujón
  • sůl
  • 1 vejce
Postup přípravy:
  1. Do hrnce dáme zpěnit 2 lžíce másla,po zpěnění přidáme veškerou zeleninu mimo papriky. Pomaloučku osmahneme a chvíli mícháme, aby se zelenina trošku osmahlá, zaprášíme 1 lžíci mouky, opět lehce mícháme a osmahujeme, až je vše hezky propojené, tak přidáme vejce, opět promíchneme, aby se vše propojilo, zalejeme vývarem a stále mícháme, až vše začne pobublávat, tak zmírníme oheň na sporáku,přidáme kapii a ještě chvíli povaříme, až jsou brambory měkké, dochutíme solí. Odstavíme z plotny a necháme odpočinout, aby polévka získala svou správnou chuť.
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

Obrázek Buřtguláš

Buřtguláš

Obrázek Hřejivá indická polévka

Hřejivá indická polévka

Obrázek Čočková polévka by Romča

Čočková polévka by Romča

Obrázek Čočková polévka

Čočková polévka

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Obrázek Okurková polévka

Okurková polévka

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Boršč

Boršč

TOPlist