Hledat

Propletené nutelové bochánky

Potřebné přísady:

Kynuté těsto:

  • špetka soli
  • 500dkg hladká mouka
  • 2dl mléka
  • droždí kostka nebo sušené
  • vanilkový cukr
  • 150g hery nebo jiného druhu který jste zvyklý
  • 1 vejce
  • 4 polévkové lžíce cukru krystal
  • na pomazání Nutela
Postup přípravy:
  1. Těsto připravíme v domácí pekárně a nebo klasickým způsobem. Po vykynutí těsta se pustíme do naší propletenky.
  2. Použijte obyčejný recept na klasické kynuté těsto, které máte nejraději a nebo můžete použít zde uvedené. Vyrobíme si dva pláty těsta. Jeden plát natřeme nutelou a druhým plátem přikryjemea již můžeme krájet proužky. Krájejte šířkou zhruba tak jak to vidíte na obrázku. Proužky pokroutíme a pak je stáčíme tak aby nám vznikalo takové klubíčko z propletených pásků. Pečeme na cca 200 stupňů asi 10 minutek, ale raději každý podle sv trouby.
  3. Foto Jana Šenkyříková
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodové řezy Mrož

Jahodové řezy Mrož

Obrázek Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Obrázek Čokoládovo-  kokosové řezy

Čokoládovo- kokosové řezy

Obrázek Jablková buchta s tvarohem

Jablková buchta s tvarohem

Obrázek Bábovka s vaječným likérem

Bábovka s vaječným likérem

Obrázek Cupcake s medem a karotkou

Cupcake s medem a karotkou

Obrázek Kefírová buchta - hrníčková

Kefírová buchta - hrníčková

Obrázek Skořicové uzlíčky

Skořicové uzlíčky

Obrázek Koláč troch chutí

Koláč troch chutí

Obrázek Kysnutý pudingový koláčik

Kysnutý pudingový koláčik

Obrázek Melounky - sušenky podle Marušky

Melounky - sušenky podle Marušky

Obrázek Kiwi řezy

Kiwi řezy

TOPlist