Hledat

Propletené nutelové bochánky

Potřebné přísady:

Kynuté těsto:

  • špetka soli
  • 500dkg hladká mouka
  • 2dl mléka
  • droždí kostka nebo sušené
  • vanilkový cukr
  • 150g hery nebo jiného druhu který jste zvyklý
  • 1 vejce
  • 4 polévkové lžíce cukru krystal
  • na pomazání Nutela
Postup přípravy:
  1. Těsto připravíme v domácí pekárně a nebo klasickým způsobem. Po vykynutí těsta se pustíme do naší propletenky.
  2. Použijte obyčejný recept na klasické kynuté těsto, které máte nejraději a nebo můžete použít zde uvedené. Vyrobíme si dva pláty těsta. Jeden plát natřeme nutelou a druhým plátem přikryjemea již můžeme krájet proužky. Krájejte šířkou zhruba tak jak to vidíte na obrázku. Proužky pokroutíme a pak je stáčíme tak aby nám vznikalo takové klubíčko z propletených pásků. Pečeme na cca 200 stupňů asi 10 minutek, ale raději každý podle sv trouby.
  3. Foto Jana Šenkyříková
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Makové květinky

Makové květinky

Obrázek Jahodové rezy podle Táničky

Jahodové rezy podle Táničky

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

Obrázek Jablková krémeška

Jablková krémeška

Obrázek Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Obrázek Eskymo řezy

Eskymo řezy

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Obrázek Tiramisú by Romča

Tiramisú by Romča

Obrázek Kysnutý koláč s tvarohom a ovocím

Kysnutý koláč s tvarohom a ovocím

Obrázek Staročeské trdelníky - doma pečené

Staročeské trdelníky - doma pečené

TOPlist