Hledat

Propletené nutelové bochánky

Potřebné přísady:

Kynuté těsto:

  • špetka soli
  • 500dkg hladká mouka
  • 2dl mléka
  • droždí kostka nebo sušené
  • vanilkový cukr
  • 150g hery nebo jiného druhu který jste zvyklý
  • 1 vejce
  • 4 polévkové lžíce cukru krystal
  • na pomazání Nutela
Postup přípravy:
  1. Těsto připravíme v domácí pekárně a nebo klasickým způsobem. Po vykynutí těsta se pustíme do naší propletenky.
  2. Použijte obyčejný recept na klasické kynuté těsto, které máte nejraději a nebo můžete použít zde uvedené. Vyrobíme si dva pláty těsta. Jeden plát natřeme nutelou a druhým plátem přikryjemea již můžeme krájet proužky. Krájejte šířkou zhruba tak jak to vidíte na obrázku. Proužky pokroutíme a pak je stáčíme tak aby nám vznikalo takové klubíčko z propletených pásků. Pečeme na cca 200 stupňů asi 10 minutek, ale raději každý podle sv trouby.
  3. Foto Jana Šenkyříková
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Obrázek Dvacetiminutový švestkový koláč

Dvacetiminutový švestkový koláč

Obrázek Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Obrázek Řezy karamelka

Řezy karamelka

Obrázek Tříkrálový koláč s nutelou

Tříkrálový koláč s nutelou

Obrázek Krtkův dort

Krtkův dort

Obrázek Perník od maminky s povidly

Perník od maminky s povidly

Obrázek Galettes s ovocem

Galettes s ovocem

Obrázek Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Obrázek Rainbow kokosová roláda

Rainbow kokosová roláda

Obrázek Tunel z Be Be sušenek

Tunel z Be Be sušenek

Obrázek Medové rezy - klasika

Medové rezy - klasika

TOPlist