Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Potřebné přísady:

Korpus

  • 3 vejce
  • 1 hrnek krystalu
  • 1/2 vlažného mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • jeden prášek do pečiva
  • 2 kávové lžičky kakaa

Náplň tvarohová

  • 2ks tvaroh
  • 100g cukr moučka
  • 1ks vejce
  • 1ks práškový puding
  • vsnilkový cukr

Náplň maková

  • 250g mletý mák
  • mléko cukr
  • šťáva z citronu
  • rum
  • Na dozdobení
  • jahody
Postup přípravy:
  1. 3 vejce, 1 hrnek krystalu, 1/2 vlažného mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, jeden prášek do pečiva, 2 lžičky kakaa
  2. Vejce umíchám s cukrem, olejem, přidám mléko rozmíchané s kakaem a mouku a práškem do pečiva. Vyleji na klasický plech s pečícím papírem a špičkou stříkám ze šikma tvarohovou a makovou nápln.
  3. 2 tvarohy, 100 g mletého cukru, jedno vejce , jeden pudinkový prášek a vanilkový cukr.
  4. 250 g máku svařím s mlékem a cukrem na kaši, nechám vychladit, přidám citronovou štávu a trošku rumu, posázím čerstvými jahodami a peču na 180 . Zkusím špejlí, trvá to tak 20-25minut, podle trouby.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Propletené nutelové bochánky

Propletené nutelové bochánky

Obrázek Ovocný koláč, který vás dostane

Ovocný koláč, který vás dostane

Obrázek Melounky - sušenky podle Marušky

Melounky - sušenky podle Marušky

Obrázek Mini bábovky z piškotového těsta

Mini bábovky z piškotového těsta

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Obrázek Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

TOPlist