Hledat

Pšenično žitná šlehačková bábovka

Potřebné přísady:
  • 150 g hladké pšeničné mouky
  • 180g žitné mouky
  • 1 šlehačka 33% ( 250ml)
  • 3 vejce - žloutky
  • bílky zvlášť
  • 150 g třtinový cukru - záleží jen na vás jaký použijete
  • 1 vanilkový cukr
  • olej čtvrt hrnku
  • 1 prdopeč kakao - pokud chcete dvě barvy
Postup přípravy:
  1. Vymazat a vysypat formu ( já vysypala kokosem).
  2. Uušlehám žloutky s cukrem dohladka, pak přidávám zbytek surovin a nakonec sníh z bílků.
  3. Kdo chce mít dvě barvy, část těsta si oddělí a přidá do něj kakao ( 2 lžíce cca), já dělala jen tmavou.
  4. Pečeme cca 40 min 175 st - záleží ale na troubě, proto to špejle jistí :-)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Skořicové úlky

Skořicové úlky

Obrázek Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Obrázek Eskymo dezert bez pečení

Eskymo dezert bez pečení

Obrázek Tvarohovo jahodový koláč

Tvarohovo jahodový koláč

Obrázek Karamelové řezy

Karamelové řezy

Obrázek Rychlý a úchvatný perníček

Rychlý a úchvatný perníček

Obrázek Ovocné řezy s pudinkem grandiózní

Ovocné řezy s pudinkem grandiózní

Obrázek Recept - Ořechový hřbet

Recept - Ořechový hřbet

Obrázek Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Obrázek Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Obrázek Muffiny s vločkami a ořechy

Muffiny s vločkami a ořechy

Obrázek Hanácké koláčky

Hanácké koláčky

TOPlist