Hledat

Pšenično žitná šlehačková bábovka

Potřebné přísady:
  • 150 g hladké pšeničné mouky
  • 180g žitné mouky
  • 1 šlehačka 33% ( 250ml)
  • 3 vejce - žloutky
  • bílky zvlášť
  • 150 g třtinový cukru - záleží jen na vás jaký použijete
  • 1 vanilkový cukr
  • olej čtvrt hrnku
  • 1 prdopeč kakao - pokud chcete dvě barvy
Postup přípravy:
  1. Vymazat a vysypat formu ( já vysypala kokosem).
  2. Uušlehám žloutky s cukrem dohladka, pak přidávám zbytek surovin a nakonec sníh z bílků.
  3. Kdo chce mít dvě barvy, část těsta si oddělí a přidá do něj kakao ( 2 lžíce cca), já dělala jen tmavou.
  4. Pečeme cca 40 min 175 st - záleží ale na troubě, proto to špejle jistí :-)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lekvárové závinčeky

Lekvárové závinčeky

Obrázek Koláč troch chutí

Koláč troch chutí

Obrázek Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Obrázek Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Obrázek Rychlý hrníčkový koláč s broskvemi ke kafíčku

Rychlý hrníčkový koláč s broskvemi ke kafíčku

Obrázek Skořicovo jablečné mafiny

Skořicovo jablečné mafiny

Obrázek Kokosová roláda

Kokosová roláda

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Obrázek Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Obrázek Borůvkové piškotové řezy

Borůvkové piškotové řezy

Obrázek Koláč s tvarohem a broskvemi

Koláč s tvarohem a broskvemi

TOPlist