Hledat

Pštrosí vejce

Potřebné přísady:
  • netučné hovězí maso
  • česnek
  • vejce syrová
  • vejce vařená na tvrdo
  • voda
  • sůl
  • pepř
  • polohrubá mouka
  • mletý kmín
  • majoránka
Postup přípravy:
  1. Netučné hovězí maso nameleme hodně na jemno - přidáme syrová vejce, trochu vody, trochu polohrubé mouky, sůl, čerstvě namletý pepř 4 barev, majoráku, mletý kmín, česnek a sůl a důkladně promícháme.
  2. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vezmeme kousek mletého masa, do kterého "zabalíme" jedno vejce na tvrdo. Takto zabalená vejce poskládáme na pekáč, podlejeme trochou vody a pečeme.
  3. Pro zlepšení chuti můžeme pekáč vyložit slaninou a na slaninu položit vejce a péct.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Buchtičky s krémem od Lucky

Buchtičky s krémem od Lucky

Obrázek Rychlá kuřecí ňamka

Rychlá kuřecí ňamka

Obrázek Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Petrželové knedlíky

Petrželové knedlíky

Obrázek Roztocká bašta

Roztocká bašta

Obrázek Brynzové halušky

Brynzové halušky

Obrázek Vepřová pečeně na zázvoru

Vepřová pečeně na zázvoru

TOPlist