Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Pštrosí vejce

Potřebné přísady:
  • netučné hovězí maso
  • česnek
  • vejce syrová
  • vejce vařená na tvrdo
  • voda
  • sůl
  • pepř
  • polohrubá mouka
  • mletý kmín
  • majoránka
Postup přípravy:
  1. Netučné hovězí maso nameleme hodně na jemno - přidáme syrová vejce, trochu vody, trochu polohrubé mouky, sůl, čerstvě namletý pepř 4 barev, majoráku, mletý kmín, česnek a sůl a důkladně promícháme.
  2. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vezmeme kousek mletého masa, do kterého "zabalíme" jedno vejce na tvrdo. Takto zabalená vejce poskládáme na pekáč, podlejeme trochou vody a pečeme.
  3. Pro zlepšení chuti můžeme pekáč vyložit slaninou a na slaninu položit vejce a péct.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Koprová omáčka - super rychlá

Koprová omáčka - super rychlá

Obrázek Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Obrázek Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Obrázek Rychlý dobrý švestkový koláč se švestkami

Rychlý dobrý švestkový koláč se švestkami

TOPlist