Hledat

Pštrosí vejce

Potřebné přísady:
  • netučné hovězí maso
  • česnek
  • vejce syrová
  • vejce vařená na tvrdo
  • voda
  • sůl
  • pepř
  • polohrubá mouka
  • mletý kmín
  • majoránka
Postup přípravy:
  1. Netučné hovězí maso nameleme hodně na jemno - přidáme syrová vejce, trochu vody, trochu polohrubé mouky, sůl, čerstvě namletý pepř 4 barev, majoráku, mletý kmín, česnek a sůl a důkladně promícháme.
  2. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vezmeme kousek mletého masa, do kterého "zabalíme" jedno vejce na tvrdo. Takto zabalená vejce poskládáme na pekáč, podlejeme trochou vody a pečeme.
  3. Pro zlepšení chuti můžeme pekáč vyložit slaninou a na slaninu položit vejce a péct.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Gratinované těstoviny s tuňákem

Gratinované těstoviny s tuňákem

Obrázek Makovo-jablkový sen so snehom

Makovo-jablkový sen so snehom

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Obrázek Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Obrázek Králík na černém pivu

Králík na černém pivu

Obrázek Gratinované brambory

Gratinované brambory

Obrázek Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

TOPlist