Hledat

Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 nejlépe domácí vejce
  • 40g másla
  • 100ml vody
  • špetku soli
Postup přípravy:
  1. Zamísit a nechat odpočinout v lednici. Poté vyválím, dám do formy a dno propíchám vidličkou. Náplň: na oleji osmahnout 1 cibuli a 3 stroužky česneku, přidám tak půlku uzeného tempehu na kostky (já přidala ještě trochu slunečnicových semínek) a nakonec velkou mísu pokrájeného špenátu. Promíchám, dokud špenát nezavadne a dochutím lahůdkovým droždím (není nutno). Přimíchám cca 150g ovčí bryndzy a quinou (asi 70g), kterou jsem předtím několikrát spařila vroucí vodou a pak vařila cca 15min. Mám v mražáku nasekaný medvědí česnek, takže ho přidávám ke konci do náplně. Pak jen nanesu na těsto do formy na koláč a peču na cca 175°C klidně i hodinku..záleží jak komu peče trouba
Vegetariánské
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tofu s kari a jasmínovou rýží

Tofu s kari a jasmínovou rýží

Obrázek Mléko, sýry, tvaroh z farmy na Žernovce

Mléko, sýry, tvaroh z farmy na Žernovce

Obrázek Pomázánka z avokáda podle Kačky

Pomázánka z avokáda podle Kačky

Obrázek Škubánky by Romča

Škubánky by Romča

Obrázek Vynikající karamelizované fíky

Vynikající karamelizované fíky

Obrázek Rajčinové PŠENOtto

Rajčinové PŠENOtto

Obrázek Hrachové žrádlo

Hrachové žrádlo

Obrázek Tofunéza light

Tofunéza light

Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

Obrázek Hríbovica

Hríbovica

Obrázek Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Obrázek Salátek z rukoly s kozím sýrem podle Deli

Salátek z rukoly s kozím sýrem podle Deli

TOPlist