Hledat

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Potřebné přísady:
  • 4 žloutky
  • 150g cukru moučka
  • 1kl vanilkoveho cukru
  • pár kapek citr.šťávy
  • olej na vymazání formiček
Postup přípravy:
  1. Nejdřív si pořádně vymažu formičky olejem, chce to opravdu pořádně! (ja stříkala olejem ve spreji.
  2. Pak si vyšlehám všechno dohromady do husté bílé pěny, musí to zvětšit objem. Cukr. pytlíkem stříkám těsto do formiček jen do půlky.. Do rozehřáté trouby na 150 dám plech s formičkama a peču dokud těsto nevyběhne, pak ztlumím na 90 a peču dokud nejsou tmavší kraje a jednu na zkoušku vyndám. Jde to vyndat krásně jen nehtem.
  3. Pařížská šlehačka:
  4. Den předem si svařim 500ml šlehačky se čtyřmi tyčinkami ledových kaštanů. po vychladnutí dám do lednice a ráno vyšlehám do tuha.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Obrázek Trdelník

Trdelník

Obrázek Ančovičkové koláčiky

Ančovičkové koláčiky

Obrázek Vodouch

Vodouch

Obrázek Kokosové řezy

Kokosové řezy

Obrázek Tvarohová bábovka - manželova oblíbená

Tvarohová bábovka - manželova oblíbená

Obrázek Mriežková torta

Mriežková torta

Obrázek Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Obrázek Jablkový závin zo škvarkového cesta

Jablkový závin zo škvarkového cesta

Obrázek Slavnostní jablkový dezert

Slavnostní jablkový dezert

Obrázek Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Obrázek Gaštanový krémeš

Gaštanový krémeš

TOPlist