Hledat

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Potřebné přísady:
  • 4 žloutky
  • 150g cukru moučka
  • 1kl vanilkoveho cukru
  • pár kapek citr.šťávy
  • olej na vymazání formiček
Postup přípravy:
  1. Nejdřív si pořádně vymažu formičky olejem, chce to opravdu pořádně! (ja stříkala olejem ve spreji.
  2. Pak si vyšlehám všechno dohromady do husté bílé pěny, musí to zvětšit objem. Cukr. pytlíkem stříkám těsto do formiček jen do půlky.. Do rozehřáté trouby na 150 dám plech s formičkama a peču dokud těsto nevyběhne, pak ztlumím na 90 a peču dokud nejsou tmavší kraje a jednu na zkoušku vyndám. Jde to vyndat krásně jen nehtem.
  3. Pařížská šlehačka:
  4. Den předem si svařim 500ml šlehačky se čtyřmi tyčinkami ledových kaštanů. po vychladnutí dám do lednice a ráno vyšlehám do tuha.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mandlovo jahodovy koláč s pomarančom

Mandlovo jahodovy koláč s pomarančom

Obrázek Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Obrázek Torta tenerina - čokoládový desert

Torta tenerina - čokoládový desert

Obrázek Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Obrázek Linecký mřížkový koláč

Linecký mřížkový koláč

Obrázek Jahodový krémový koláč

Jahodový krémový koláč

Obrázek Marlenka - fantastická

Marlenka - fantastická

Obrázek Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Jahodovej muflak

Jahodovej muflak

Obrázek Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

Obrázek Super snadný piškotový korpus

Super snadný piškotový korpus

TOPlist