Hledat

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Potřebné přísady:
  • 4 žloutky
  • 150g cukru moučka
  • 1kl vanilkoveho cukru
  • pár kapek citr.šťávy
  • olej na vymazání formiček
Postup přípravy:
  1. Nejdřív si pořádně vymažu formičky olejem, chce to opravdu pořádně! (ja stříkala olejem ve spreji.
  2. Pak si vyšlehám všechno dohromady do husté bílé pěny, musí to zvětšit objem. Cukr. pytlíkem stříkám těsto do formiček jen do půlky.. Do rozehřáté trouby na 150 dám plech s formičkama a peču dokud těsto nevyběhne, pak ztlumím na 90 a peču dokud nejsou tmavší kraje a jednu na zkoušku vyndám. Jde to vyndat krásně jen nehtem.
  3. Pařížská šlehačka:
  4. Den předem si svařim 500ml šlehačky se čtyřmi tyčinkami ledových kaštanů. po vychladnutí dám do lednice a ráno vyšlehám do tuha.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mechová dvoubarevná bábovka

Mechová dvoubarevná bábovka

Obrázek Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Obrázek Buchta Otesánek

Buchta Otesánek

Obrázek Topený křehký závin

Topený křehký závin

Obrázek Svatební koláčky

Svatební koláčky

Obrázek Štrůdl z tvarohového těsta

Štrůdl z tvarohového těsta

Obrázek Be-Be řezy s pudinkem

Be-Be řezy s pudinkem

Obrázek Lekvárové závinčeky

Lekvárové závinčeky

Obrázek Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi

Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi

Obrázek Buchty s tvarohem a povidly

Buchty s tvarohem a povidly

Obrázek Drobenkový koláč

Drobenkový koláč

Obrázek Výborná kakaová marlenka

Výborná kakaová marlenka

TOPlist