Hledat

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Potřebné přísady:
  • 4 žloutky
  • 150g cukru moučka
  • 1kl vanilkoveho cukru
  • pár kapek citr.šťávy
  • olej na vymazání formiček
Postup přípravy:
  1. Nejdřív si pořádně vymažu formičky olejem, chce to opravdu pořádně! (ja stříkala olejem ve spreji.
  2. Pak si vyšlehám všechno dohromady do husté bílé pěny, musí to zvětšit objem. Cukr. pytlíkem stříkám těsto do formiček jen do půlky.. Do rozehřáté trouby na 150 dám plech s formičkama a peču dokud těsto nevyběhne, pak ztlumím na 90 a peču dokud nejsou tmavší kraje a jednu na zkoušku vyndám. Jde to vyndat krásně jen nehtem.
  3. Pařížská šlehačka:
  4. Den předem si svařim 500ml šlehačky se čtyřmi tyčinkami ledových kaštanů. po vychladnutí dám do lednice a ráno vyšlehám do tuha.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Metro řezy

Metro řezy

Obrázek Makovo-jahodový koláč

Makovo-jahodový koláč

Obrázek Pistáciový koláč

Pistáciový koláč

Obrázek Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Obrázek Šneci s pudinkem a strouhanou čokoládou

Šneci s pudinkem a strouhanou čokoládou

Obrázek Cinnamon buns - skořicové rolky

Cinnamon buns - skořicové rolky

Obrázek Legionářské řezy

Legionářské řezy

Obrázek Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Obrázek Propadlá buchta

Propadlá buchta

Obrázek Propletené nutelové bochánky

Propletené nutelové bochánky

Obrázek  Cheesecake s bielou cokoladou a cucoriedkami

Cheesecake s bielou cokoladou a cucoriedkami

Obrázek Tvarohová buchta z domácí pekárny

Tvarohová buchta z domácí pekárny

TOPlist