Hledat

Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250g hladká mouka
  • 125ml mléka
  • 50g cukr krupice
  • 50g máslo
  • 1ks droždí
  • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypaní formy

Náplň:

  • 2ks tvaroh ve vaničce
  • 1ks vejce
  • 40g cukr moučka
  • 8 ks šlahounů Rebarbory

Žmolenka:

  • 100g polohrubá mouka
  • 80g cukr moučka
  • 80g máslo
Postup přípravy:
  1. Zaděláme si kvásek a to tak, že dáme do vlažného mléka droždí a přidáme trochu cukru, promícháme a necháme 6-10 minut stát. Ostatní suroviny dáme do mísy, pozor máslo musí být pokojové teploty. Přidáme vzešlý kvásek a v robotu nebo ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto. Posypeme trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.

Náplň

  1. Tvaroh smícháme s vejcem a cukrem, důkladně promícháme. Rebarboru oloupeme a pokrájíme na drobná kolečka, přidáme do směsi tvarohu s promícháme.
  2. Žmolenka
  3. Mouku, cukr a máslo dáme do nádoby a rukama žmouláme tak dlouho dokud se nám nevytvoří drobenka.
  4. Vykynuté těsto rukama rozprostřeme po vymazané formě nebo plechu tak, aby kraje byli o něco vyšší než zbytek. Připravenou náplň rovnoměrně rozprostřeme na koláč. Nakonec posypeme podle chuti žmolenkou a pečeme 30-40 minut na cca 170 stupňů.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Obrázek Nepečená kokosová roláda

Nepečená kokosová roláda

Obrázek Punčové rezy

Punčové rezy

Obrázek Trdelník

Trdelník

Obrázek České buchty

České buchty

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Obrázek Honzovy buchty

Honzovy buchty

Obrázek Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

Obrázek Mokrej pes od babičky

Mokrej pes od babičky

Obrázek Dort stracciatella

Dort stracciatella

Obrázek Letní třešňový dort

Letní třešňový dort

Obrázek Babiččiny krémeše

Babiččiny krémeše

TOPlist