Hledat

Řecké bifteki

Potřebné přísady:

na 2 porce:

  • 300 tučnějšího hovězí masa - mletého
  • 60 g sýra feta
  • 50 g červené cibule
  • 2 lístky máty (já nedávám, nemám mátu ráda)
  • 5 lístků  plocholisté petržele
  • lžička oregána
  • trochu čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • nastrouhaná kůra ze 1/4 citronu
  • 1 vejce
  • rostlinný olej na smažení
Postup přípravy:
  1. Sýr rozkrájíme na špalíčky s hranou 1x1 cm a délkou asi 7 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Bylinky (mátu, petržel oregáno) nasekáme na jemno.
  2. Troubu předehřejeme na  190°C.
  3. Maso vložíme do mísy, přidáme cibuli, bylinky, pepř, sůl, vejce a kůru z citronu a pečlivě promícháme. Ochucené maso rozdělíme na 4 stejně velké díly (na každou porci dvě šišky).
  4. Navlhčíme si ruce. Každou část masa vezmeme, vytvoříme z něj placku na dlaň velkou, vložíme na ní špalíček sýra a maso kolem něj zabalíme do šišky.
  5. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm šišky ze všech stran dozlatova. Položíme je na pekáč a dáme dopéct do trouby na 10 minut. Já po 10 minutách stáhnu troubu na 80°C a udržuju tak maso teplé, dokud není hotová příloha, salát a tak.
  6. Jako přílohu můžeme zvolit brambor, nebo zeleninový salát. Dále můžeme podávat tzatziki, kousek citronu a cherry rajčata.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapečené masíčko se sýrem

Zapečené masíčko se sýrem

Obrázek Rychlá kuřecí ňamka

Rychlá kuřecí ňamka

Obrázek Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Obrázek Jehněčí kolínko

Jehněčí kolínko

Obrázek Řízky z vajec natvrdo

Řízky z vajec natvrdo

Obrázek Šmalduch

Šmalduch

Obrázek Králík na smetaně

Králík na smetaně

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Hovězí Stroganoff

Hovězí Stroganoff

Obrázek Čína ze sojového masa

Čína ze sojového masa

Obrázek Gyrosové řízečky

Gyrosové řízečky

Obrázek Jogurtové lívance

Jogurtové lívance

TOPlist