Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Řecké bifteki

Potřebné přísady:

na 2 porce:

  • 300 tučnějšího hovězí masa - mletého
  • 60 g sýra feta
  • 50 g červené cibule
  • 2 lístky máty (já nedávám, nemám mátu ráda)
  • 5 lístků  plocholisté petržele
  • lžička oregána
  • trochu čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • nastrouhaná kůra ze 1/4 citronu
  • 1 vejce
  • rostlinný olej na smažení
Postup přípravy:
  1. Sýr rozkrájíme na špalíčky s hranou 1x1 cm a délkou asi 7 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Bylinky (mátu, petržel oregáno) nasekáme na jemno.
  2. Troubu předehřejeme na  190°C.
  3. Maso vložíme do mísy, přidáme cibuli, bylinky, pepř, sůl, vejce a kůru z citronu a pečlivě promícháme. Ochucené maso rozdělíme na 4 stejně velké díly (na každou porci dvě šišky).
  4. Navlhčíme si ruce. Každou část masa vezmeme, vytvoříme z něj placku na dlaň velkou, vložíme na ní špalíček sýra a maso kolem něj zabalíme do šišky.
  5. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm šišky ze všech stran dozlatova. Položíme je na pekáč a dáme dopéct do trouby na 10 minut. Já po 10 minutách stáhnu troubu na 80°C a udržuju tak maso teplé, dokud není hotová příloha, salát a tak.
  6. Jako přílohu můžeme zvolit brambor, nebo zeleninový salát. Dále můžeme podávat tzatziki, kousek citronu a cherry rajčata.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Rychlý dobrý švestkový koláč se švestkami

Rychlý dobrý švestkový koláč se švestkami

Obrázek Langoše se sýrem, smetanou a česnekem

Langoše se sýrem, smetanou a česnekem

TOPlist