Hledat

Rohlíčky s ořechy

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 100 ml oleje
  • 60 g másla
  • 100 g cukru
  • špetka soli
  • 550 g polohrubé mouky
  • 23 g droždí

Na posypání:

  • 1 bílek
  • skořicový cukr
  • drobně sekané ořechy
Postup přípravy:
  1. Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně. 
Vykynuté těsto rozpůlíme, z každé části rozválíme kolo, které potřeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicovým cukrem, rozkrájíme na 8 dílků a každý kousek smotáme od širokého konce ke špici uprostřed a zahneme do rohlíčku. Rohlíčky ukládáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvíli nakynout. Před pečením je potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme skořicí a sekanými ořechy.
  2. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C, po chvíli snížíme teplotu na 160°C.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí rohlíčky od Michaely

Domácí rohlíčky od Michaely

Obrázek Pletený chléb s nutelou

Pletený chléb s nutelou

Obrázek Kaiserky

Kaiserky

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Špenátovo - sýrová slunečnice

Špenátovo - sýrová slunečnice

Obrázek Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Obrázek Sladký loupák (makovka)

Sladký loupák (makovka)

Obrázek Ptáčci z loupákového těsta

Ptáčci z loupákového těsta

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

TOPlist