Hledat

Roláda z listového těsta

Potřebné přísady:
  • listové těsto- vyválené na pečícím papíru

Krém:

  • koka sušenky
  • smetana ke šlehání
  • máslo
Postup přípravy:
  1. Z listového těsta upečeme tyčky. Připravíme krém – sušenky rozstrouháme, zalijeme šlehačkou promícháme a necháme odležet. Potom vešleháme změklé máslo…není potřeba sladit cukrem.
  2. Na mikrotenovou folii natřeme trochu krému a položíme upečené tyčky, opět promázneme a položíme další, takto postupujeme dokud nezpracujeme všechny upečené tyčky. Trochu krému si necháme na závěrečné pomazání. Pomocí folie stočíme do rolády a pevně zabalíme, necháme do druhého dne ztuhnout v chladu. Potom rozbalíme, celé potřeme zbylým krémem a obalíme v kokosu nebo mletých oříšcích. Při krájení jsou tyčky krásně křupavé.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Žravé řezy

Žravé řezy

Obrázek Višňové řezy s tvarohovým krémem

Višňové řezy s tvarohovým krémem

Obrázek Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Obrázek Citronová babeta

Citronová babeta

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Obrázek Mousse au chocolat

Mousse au chocolat

Obrázek Zákusek Kafáč

Zákusek Kafáč

Obrázek Superrychlý ovocný koláč s drobenkou

Superrychlý ovocný koláč s drobenkou

Obrázek Topený křehký závin

Topený křehký závin

Obrázek Dobošové rezy

Dobošové rezy

Obrázek Švédský kávový chléb

Švédský kávový chléb

Obrázek Zákusok s nevareným krémom

Zákusok s nevareným krémom

TOPlist