Hledat

Rosa Cheese Cake

Potřebné přísady:

150g sušenek

80g másla

Náplň:

300g riccoty

2 vejce

150g cukru

3 lžičky pomerančového likéru - nejlépe Cointreau

3 plátky želatiny

200g šlehačky

Želatina:

200g čerstvých jahod

2 lžíce cukru

1 lžíce pomerančového likéru

2 plátky želatiny

Postup přípravy:
  1. Rozmixujeme jahody s curkem a přidáme změklou želatinu a likér. Vše zahřejeme aby se nám rozpustila želatina. A nalijeme do formiček.
  2. Vyšleháme dva žloutky se 100g cukru a spojíme. Potom přidáme riccotu a 50g cukru. Želatinu rozehřejeme a přidáme ke směsi s riccotou. Nakonec přidáme bílky ušlehané na sníh a oslazenou šlehačku.
  3. Sušenky rozdrtíme a smícháme s povoleným máslem. Silikonové formičky naplníme nejdříve želatinou a pak krémem a navrch dáme sušenku. Dáme do lednice chladit nejlépe do druhého dne.
  4. Zdroj viz odkaz
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodové zrcadlo - nepečený tvarohový dort

Jahodové zrcadlo - nepečený tvarohový dort

Obrázek Prababiččina metýnka

Prababiččina metýnka

Obrázek Makový chlebíček

Makový chlebíček

Obrázek Borůvkové scones ze špaldy

Borůvkové scones ze špaldy

Obrázek Čokoládové kostky

Čokoládové kostky

Obrázek Výborné nadýchané koblihy

Výborné nadýchané koblihy

Obrázek Květinové koláčky s nápní

Květinové koláčky s nápní

Obrázek Bábovka Tatranka

Bábovka Tatranka

Obrázek Zákusok s nevareným krémom

Zákusok s nevareným krémom

Obrázek Jahodový dort smetanový s želé

Jahodový dort smetanový s želé

Obrázek Sypaný makový koláč s jablky

Sypaný makový koláč s jablky

Obrázek Margot bábovka od Stáni

Margot bábovka od Stáni

TOPlist