Hledat

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Potřebné přísady:
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule - nasekat nadrobno
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g brambor
  • 200g šunky
  • litr kuřecího vývaru
  • 200 g hrášku mraženého
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Olej rozpalíme v hrnci, snížíme plamen na střední a přidáme cibuli a česnek. Za stálého míchání opékáme cca 3 min. Vsypeme oloupané na kostičky nakrájené brambory a šunku a mícháme dalších cca 5 min.
  2. Přilijeme kuřecí vývar, přiklopíme a přivedeme k varu. Pak snižte teplotu a nechte lehce probublávat cca 20 min, aby nám brambory změkly. Na posledních 5 minut dáme do polévky hrášek.
  3. Rozmixujeme a podáváme pokapané olivovým olejem a posypané rozdrceným pepřem. Kdo má rád může si přidat krutonky nebo opečenou housku. Pokud by jste chtěli polévku zjemnit použijte smetanu, ale není to nutné.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Obrázek Hříbková polévka

Hříbková polévka

Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Obrázek Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Jahodová polévka

Jahodová polévka

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Zelňačka

Zelňačka

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

TOPlist