Hledat

Rychlý chléb podle Petry

Potřebné přísady:
  • 1 kg hl mouky
  • 1ks čerstvého droždí
  • 3 lžičky soli
  • 500 - 600 ml vody vlažné
  • na špičku nože cukr na kvásek
  • já přidávám i kmín cca 1 pl lžíci
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme těsto a necháme cca 1 hodinu kynou , pak přendáme na vál a vypracujeme bochník přendáme na plech a necháme znovu kynout cca 20-30 min .Rozehřejeme troubu na 220stupnů a pečeme 30 min a sem tam potřeme vodou s olejem.
  2. Nádoba se nevymazává, nenahřívá ,měl by být kvásek.Já pekla v plynové troubě na pomalu asi hodinku zakrytý a pak půl hodiny odkrytý a pořád během pečení natírat vodou s olejem.Je výborný a lepší jsem snad ještě nejedla.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Syrové preclíky

Syrové preclíky

Obrázek Focaccia

Focaccia

Obrázek Domácí kváskové loupáky

Domácí kváskové loupáky

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Nadýchané bylinkové houstičky

Nadýchané bylinkové houstičky

Obrázek Sladký loupák (makovka)

Sladký loupák (makovka)

Obrázek Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Obrázek Rajčatové bagety s tymiánem

Rajčatové bagety s tymiánem

Obrázek Pletený košík z těsta

Pletený košík z těsta

Obrázek Bochánky

Bochánky

Obrázek Scones - sladké pečivo

Scones - sladké pečivo

TOPlist