Hledat

Rýžové nákypky podle Honzy Moravce

Potřebné přísady:
  • rýže
  • voda
  • mléko - sojové vanilkové
  • vejce
  • jablečné pyré
  • smrkový med
  • skořice
  • našlehaný sníh, zakysaná smetana, tvaroh, brusinky - podle chuti dozdobíme, každý jak má rád
Postup přípravy:
  1. Rýži si uvařím ve vodě (1hrnek rýže-4hrnky vody) a nechám kompletně odpařit vodu . Když už nemám vodu zaliji to mlékem (osvědčilo se mi sojové vanilkové) a dovařím .
  2. Ještě do horké rýže přidám dvě vajíčka nebo jen bilky a promíchám… troubu předehřeji cca na 180°C z obou stran a mezi tím náplním ryzovou směsi formičky na muffiny (mám nepřilnavý plech) až povrch zhnědne tak píchnu špejlí do nákypu a zkontroluji jestli je to částečně tuhé.
  3. Pokud ano, vyndám a vyklopím. Nákypky naservíruji na talířky a ozdobím (našlehaný sníh, zakys. smetana , jogurt zmixovaný s ovocem , šlehaný tvaroh , brusinky je toho spousta) vedle toho ta hromádka je jablečné pyré se skořicí a lehce ozdobené smrkovým medem (krásně to ovoní) na vrch bílého zdobení dávám lístek bazalky jen tak.
  4. Dobrou chuť!!
Vegetariánské
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí máslo - v obchodě nekupuji

Domácí máslo - v obchodě nekupuji

Obrázek Domácí vafle by Romča

Domácí vafle by Romča

Obrázek Hnedý gaštanový chlebík

Hnedý gaštanový chlebík

Obrázek Kari špagety s cizrnou a kokosovým mlékem

Kari špagety s cizrnou a kokosovým mlékem

Mrkvová polévka se zázvorem

Obrázek Domácí kokosové mléko - jak na to

Domácí kokosové mléko - jak na to

Obrázek Zelné karbanátky s bramborem a zeleným salátem by Romča

Zelné karbanátky s bramborem a zeleným salátem by Romča

Obrázek Bramborová roláda s uzeným tofu

Bramborová roláda s uzeným tofu

Obrázek Cizrnový guláš s tofu

Cizrnový guláš s tofu

Obrázek Krupicová kaše - Semolina Porridge

Krupicová kaše - Semolina Porridge

Obrázek Roztrhaný závin

Roztrhaný závin

Obrázek Mléko, sýry, tvaroh z farmy na Žernovce

Mléko, sýry, tvaroh z farmy na Žernovce

TOPlist