Hledat

Sirup z bezových květů

Potřebné přísady:
  • 25 květů
  • 1,5 l voda
  • citron
  • 1kg cukru
Postup přípravy:
  1. 25 opláchnutých a okapaných květů černého bezu přelijeme 1,5 l vody, přidáme na kolečka nakrájený citron bez jader. Povaříme, necháme 24 h vyluhovat. Šťávu přecedíme přes plátno, přidáme 1 kg cukru a zvolna vaříme do zhoustnutí. Ještě horkým plníme čisté a nahřáté skleničky a uchováváme v chladu a temnu.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vanilkový extrakt

Vanilkový extrakt

Obrázek Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Obrázek Dřevěné válečky na těsto

Dřevěné válečky na těsto

Obrázek Extrakt ze skořicové kůry

Extrakt ze skořicové kůry

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Jablečná povidla pečená v troubě

Jablečná povidla pečená v troubě

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Velikonoční koláč s chřestem

Velikonoční koláč s chřestem

Obrázek Těsto na domácí pizzu

Těsto na domácí pizzu

Obrázek Banánové lívance

Banánové lívance

Obrázek Vuřty podle Zbyňka

Vuřty podle Zbyňka

Obrázek Coleslaw

Coleslaw

TOPlist