Hledat

Sirup z meduňky

Potřebné přísady:
  • 40 stonků meduňky
  • 1 litr vody
  • 1 kg cukru
  • 2ks citrón - bio a dobře omytý
  • balíček kyseliny citrónové (nemáme-li kyselinu dáme celkem 8-10ks citrónů)
Postup přípravy:
  1. Meduňku omyjeme, otrháme lístky a spolu s vodou a citronem pokrájeným na kolečka dáme macerovat na 24 hodin. Voda musí být převařená a vychladlá.
  2. Poté směs dáme na 3-5 vařit, slijeme do jiného kastrolku, přes cedník nebo přes plátno. Opět dáme vařit, ale tentokrát přidáme cukr a kyselinu citrónovou.
  3. Kdo chce mít sirup silnější a zelený, přidá hrst lístků do mixéru s trochou vody, rozmixujeme a přidáme do směsi. Vaříme pár minut do zhoustnutí. Plníme do předem vyvařených láhví.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí těstoviny by Romča

Domácí těstoviny by Romča

Obrázek Malinový sirup

Malinový sirup

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Dýňová omáčka by Romča

Dýňová omáčka by Romča

Obrázek Nadýchané lívance od Markétky

Nadýchané lívance od Markétky

Obrázek Zázvorový sirup

Zázvorový sirup

Obrázek Domácí lučina

Domácí lučina

Obrázek Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

TOPlist