Hledat

Sladké rohlíky

Potřebné přísady:
  • 250 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 1 dcl oleje
  • 100 g cukru
  • 600 g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Těsto si dělám v pekárně, ale jde zadělat i klasickým způsobem. Program TĚSTO.Péct na pečícím papíru.
  2. Po vykynutí tvořit rohlíčky ,potřít rozšlehaným žloutkem a posypat mákem.Nechat ještě na plechu 15 minut kynout a pak dát do rozehřáté trouby asi na 10 minut péct dozlatova, záleží podle trouby.
  3. Autotr receptu Petra Šinorová
Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Housky z Nezdic

Housky z Nezdic

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Pečené buchty paní Miinky

Pečené buchty paní Miinky

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Křečové žíly podle Hanky

Křečové žíly podle Hanky

Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Luxusní slané minirohlíčky

Luxusní slané minirohlíčky

Obrázek Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

TOPlist