Hledat

Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Potřebné přísady:
  • 8 plátů těsta filo - mají v Makru
  • 2ks jarní cibulka
  • 6ks vejce
  • 200ml zakysaná smetana
  • 1 svazek chřestu
  • 250g natrhaného kuřecího masa
  • 100g sýra Brie
  • 1 polévková lžíce koření Dukkah
  • sůl a pepř
Postup přípravy:
  1. Troubu nahřejeme na 220 stupňů.
  2. Formu zhruba 30x20 vymažeme. Na vál položíme plát filo těsta, potřeme olejem a posypeme Dukkah kořením. Překryjeme dalším plátem těsta a takto opakujeme dokud máme pláty. Přendáme do zapékací mísy, okraje necháme přečnívat. Lze je různě zahnout či zastrčit.
  3. Těsto posypeme pokrájenou jarní cibulkou. Vejce prošleháme se smetanou, osolíme a opepříme a nalijeme na těsto. Poklademe chřestem, masem a nakonec pokrájenými plátky sýra. Pečeme asi 20 minut.
  4. Koření Dukkah si připravíme takto:
  5. 2 lžičky drcených lískových oříšků
  6. polovina lžičky mletého římského kmín
  7. drcený pepř podle chuti
  8. 2 lžičky sezamu
  9. půl lžičky koriandrových semínek
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Obrázek Guacamole

Guacamole

Obrázek Vánoční dýňová marmeláda

Vánoční dýňová marmeláda

Obrázek Domácí lesk na rty by Romča

Domácí lesk na rty by Romča

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Krémová horká čokoláda

Krémová horká čokoláda

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Brokolicové špalíčky z trouby

Brokolicové špalíčky z trouby

Obrázek Americké lívance bez kynutí

Americké lívance bez kynutí

TOPlist