Hledat

Smažený celer s celerovou kaší

Potřebné přísady:

Smažený celer:

  • celer
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • citrónová šťáva

Celerová kaše:

  • 1 velká cibule
  • 700 g celeru
  • 500 g brambor
  • 4 lžíce másla
  • 600 ml mléka
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Špetka mletého muškátového oříšku
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Smažený celer:
  2. Celer nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme je chvíli odležet. Poté celer obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a osmažíme na oleji.
  3. Celerová kaše:
  4. V osolené vodě uvaříme neoloupané očištěné brambory. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci na 2 lžících rozpuštěného másla orestujeme cibuli spolu s celerem. Restujeme pomalu na mírném ohni cca 20 minut, tak aby celer změkl, neměl by výrazně ztmavnout.
  5. Přidáme brambory, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem, přivedeme k varu a chvílí mícháme. Poté kaši rozmixujeme, přilijeme smetanu, krátce povaříme a nakonec přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a promícháme.
Hlavní jídla
Autor receptu
Web fbl.me

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Obrázek Malostranské placičky

Malostranské placičky

Obrázek Plněné žampiony s hranolky

Plněné žampiony s hranolky

Obrázek Brynzové halušky

Brynzové halušky

Obrázek Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Obrázek Kuřecí čína s rýží třech barev

Kuřecí čína s rýží třech barev

Obrázek Šišky s mákem

Šišky s mákem

Obrázek Jehněčí kolínko

Jehněčí kolínko

Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Obrázek Kartofel kohn - Bavorsko

Kartofel kohn - Bavorsko

Obrázek Cukeťák

Cukeťák

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

TOPlist