Hledat

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Potřebné přísady:
  • 2ks smetana - (menší kalíšek)
  • 1ks cibule
  • čerstvé pokrájené hříbky
  • mouka hladká
  • trocha vody nebo vývaru
  • máslo
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • lahůdkové droždí - lze vynechat
Postup přípravy:
  1. Hříbky očistíme a nakrájíme, stejně tak si nakrájíme cibuli. Do kastrolu dáme máslo a na něj dáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme hříbky, osolíme a okmínujeme. Mícháme zhruba pět minut, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, necháme provařit. Dochutíme solí a lahůdkovým kořením a máme hotovo. Podávat můžeme s těstovinami tagliatelle nebo houskovým knedlíkem.
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kulajda

Kulajda

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Zeleninová polévka by Romča

Zeleninová polévka by Romča

Obrázek Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Obrázek Hříbková polévka

Hříbková polévka

Obrázek Okurková polévka

Okurková polévka

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Obrázek Čočková polévka

Čočková polévka

Obrázek Recept - Dýňová polévka

Recept - Dýňová polévka

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Obrázek Boršč

Boršč

TOPlist