Hledat

Špaldovo-oříškové rohlíčky

Rohlíčky nemusíte péct jen na Vánoce. Toto křehké a velice rafinované těsto můžete péci k jakékoliv příležitosti. Provoní celou domácnost a oříšková chuť rohlíčků zachutná jak dětem, tak celé rodině.

Potřebné přísady:
  • 250 g bio špaldové mouky (lze použít i pohankovou)
  • 200g másla
  • 70g bio třtinového cukru
  • 1 bio vanilkový cukr Amylon
  • 150g mletých vlašských ořechů (lze použít lískové oříšky)
Postup přípravy:
  1. Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte těsto. Těsto je dobré zabalit do fólie a nechat několik hodin, nebo i dní odležet. Z těsta poté vypracujte válečky, čím menší, tím lepší, v troubě nabydou. Pečeme v troubě na 170-180°C až 20 minut. Poté teplé rohlíčky obalujeme v mixu cukrů. Krásně provoní byt a úžasně chutnají až se rozplývají.
Vánoční cukroví
Autor receptu
Web http

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačkové sušenky

Šlehačkové sušenky

Obrázek Plněné ořechy by Romča

Plněné ořechy by Romča

Obrázek Mrkvové cukroví

Mrkvové cukroví

Obrázek Slepované linecké cukroví

Slepované linecké cukroví

Obrázek Vánoční mandlová kolečka

Vánoční mandlová kolečka

Obrázek Vánoční sušenky Speculatius

Vánoční sušenky Speculatius

Obrázek Drdoletky

Drdoletky

Obrázek Perníkové kornoutky

Perníkové kornoutky

Obrázek Panettoncini

Panettoncini

Obrázek Kávová srdíčka

Kávová srdíčka

Obrázek Mráčky

Mráčky

Obrázek Rafaelo kulicky

Rafaelo kulicky

TOPlist