Hledat

Špaldovo-oříškové rohlíčky

Rohlíčky nemusíte péct jen na Vánoce. Toto křehké a velice rafinované těsto můžete péci k jakékoliv příležitosti. Provoní celou domácnost a oříšková chuť rohlíčků zachutná jak dětem, tak celé rodině.

Potřebné přísady:
  • 250 g bio špaldové mouky (lze použít i pohankovou)
  • 200g másla
  • 70g bio třtinového cukru
  • 1 bio vanilkový cukr Amylon
  • 150g mletých vlašských ořechů (lze použít lískové oříšky)
Postup přípravy:
  1. Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte těsto. Těsto je dobré zabalit do fólie a nechat několik hodin, nebo i dní odležet. Z těsta poté vypracujte válečky, čím menší, tím lepší, v troubě nabydou. Pečeme v troubě na 170-180°C až 20 minut. Poté teplé rohlíčky obalujeme v mixu cukrů. Krásně provoní byt a úžasně chutnají až se rozplývají.
Vánoční cukroví
Autor receptu
Web http

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Medovníčkové koule naprosto luxusní

Medovníčkové koule naprosto luxusní

Obrázek Vinné hvězdičky

Vinné hvězdičky

Obrázek Panettoncini

Panettoncini

Obrázek Šafránky

Šafránky

Obrázek Citrónové cukroví

Citrónové cukroví

Obrázek  Pratetinčino rozplývající se linecké  by Romča

Pratetinčino rozplývající se linecké by Romča

Obrázek Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Obrázek Šmakouní vánočka

Šmakouní vánočka

Obrázek Slepované linecké cukroví

Slepované linecké cukroví

Obrázek Šlehačkové sušenky

Šlehačkové sušenky

Obrázek Madlenky by Romča

Madlenky by Romča

Obrázek Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

TOPlist