Hledat

Špaldovo-oříškové rohlíčky

Rohlíčky nemusíte péct jen na Vánoce. Toto křehké a velice rafinované těsto můžete péci k jakékoliv příležitosti. Provoní celou domácnost a oříšková chuť rohlíčků zachutná jak dětem, tak celé rodině.

Potřebné přísady:
  • 250 g bio špaldové mouky (lze použít i pohankovou)
  • 200g másla
  • 70g bio třtinového cukru
  • 1 bio vanilkový cukr Amylon
  • 150g mletých vlašských ořechů (lze použít lískové oříšky)
Postup přípravy:
  1. Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte těsto. Těsto je dobré zabalit do fólie a nechat několik hodin, nebo i dní odležet. Z těsta poté vypracujte válečky, čím menší, tím lepší, v troubě nabydou. Pečeme v troubě na 170-180°C až 20 minut. Poté teplé rohlíčky obalujeme v mixu cukrů. Krásně provoní byt a úžasně chutnají až se rozplývají.
Vánoční cukroví
Autor receptu
Web http

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek  Pratetinčino rozplývající se linecké  by Romča

Pratetinčino rozplývající se linecké by Romča

Obrázek Jogurtové cukroví

Jogurtové cukroví

Obrázek Šafránky

Šafránky

Obrázek Kokosové strojkové

Kokosové strojkové

Obrázek Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Obrázek Čoko rohlíčky

Čoko rohlíčky

Obrázek Kakaové kroužky

Kakaové kroužky

Obrázek Brněnské ořechové slepovánky

Brněnské ořechové slepovánky

Obrázek Vánoční sušenky Speculatius

Vánoční sušenky Speculatius

Obrázek Madlenky by Romča

Madlenky by Romča

Obrázek Mocca zvonečky

Mocca zvonečky

TOPlist