Hledat

Sušenky z ovesných vloček

Potřebné přísady:
  • 220 g másla
  • 250 g třtinového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu nebo cukru
  • 2 šťastná vejce
  • 190 g pšeničné celozrnné mouky
  • 1 lžička sody na pečení
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky soli
  • 250 g jemných ovesných vloček
  • 200 g hrozinek
Postup přípravy:
  1. Předehřejte troubu na 175°C/200°C horkovzdušnou.
  2. Ve velké míse šlehejte máslo s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem dokud nevznikne hladký a nadýchaný krém. Smíchejte mouku se sodou, kořením, solí a vmíchejte ji do máslového krému. Přidejte ovesné vločky, hrozinky a dobře promíchejte.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem, dávejte lžičkou malé hroudy těsta ve velikosti vlašských ořechů. Dodržujte větší rozestupy, aby se sušenky nespekly. Pečte 10-12 minut so světle zlata. Nepřepečte je.
  4. Po krátkém vychladnutí, skladujte ve vzduchotěsné nádobě, já dala místo cukru stévii a doplnila sekané ořechy.
  5. Foto a recept od: Světlana Beránková (inspirováno receptem z internetu)
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sypaný makový koláč s jablky

Sypaný makový koláč s jablky

Obrázek Mřížkový jablečný páj

Mřížkový jablečný páj

Obrázek Tmavý višňový koláč

Tmavý višňový koláč

Obrázek Lehký tvarohový koláč s marmeládou

Lehký tvarohový koláč s marmeládou

Obrázek Koláč s lesní ovocem - Kvilda

Koláč s lesní ovocem - Kvilda

Obrázek Krtkův dort

Krtkův dort

Obrázek Margot bábovka od Stáni

Margot bábovka od Stáni

Obrázek Pšeničné křupavé bagetky

Pšeničné křupavé bagetky

Obrázek Evičky nebeské koláčky

Evičky nebeské koláčky

Obrázek Dortík bez mouky

Dortík bez mouky

Obrázek Domácí frgály

Domácí frgály

Obrázek Mrkvový dort

Mrkvový dort

TOPlist