Hledat

Sušenky z ovesných vloček

Potřebné přísady:
  • 220 g másla
  • 250 g třtinového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu nebo cukru
  • 2 šťastná vejce
  • 190 g pšeničné celozrnné mouky
  • 1 lžička sody na pečení
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky soli
  • 250 g jemných ovesných vloček
  • 200 g hrozinek
Postup přípravy:
  1. Předehřejte troubu na 175°C/200°C horkovzdušnou.
  2. Ve velké míse šlehejte máslo s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem dokud nevznikne hladký a nadýchaný krém. Smíchejte mouku se sodou, kořením, solí a vmíchejte ji do máslového krému. Přidejte ovesné vločky, hrozinky a dobře promíchejte.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem, dávejte lžičkou malé hroudy těsta ve velikosti vlašských ořechů. Dodržujte větší rozestupy, aby se sušenky nespekly. Pečte 10-12 minut so světle zlata. Nepřepečte je.
  4. Po krátkém vychladnutí, skladujte ve vzduchotěsné nádobě, já dala místo cukru stévii a doplnila sekané ořechy.
  5. Foto a recept od: Světlana Beránková (inspirováno receptem z internetu)
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Obrázek Koláč Tirol

Koláč Tirol

Obrázek Eskymo dezert bez pečení

Eskymo dezert bez pečení

Obrázek Míša řezy - odlehčená verze

Míša řezy - odlehčená verze

Obrázek Banánová mlsnotka

Banánová mlsnotka

Obrázek Strouhaný koláč s kokosovým tvarohem

Strouhaný koláč s kokosovým tvarohem

Obrázek Jahodový cheesecake by Romča

Jahodový cheesecake by Romča

Obrázek Buchty Honzovky by Romča

Buchty Honzovky by Romča

Obrázek Velikonoční linecké podle Haničky

Velikonoční linecké podle Haničky

Obrázek Broskvový koláč s krémem

Broskvový koláč s krémem

Obrázek Tvarohový koláč s broskvemi

Tvarohový koláč s broskvemi

Obrázek Kvásková kynutá bábovka z Lievito Madre

Kvásková kynutá bábovka z Lievito Madre

TOPlist