Hledat

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Potřebné přísady:
  • 800 g pravé hovězí svíčkové
  • 50 g slaniny
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • 1 velká mrkev, petržel a menší celer
  • 1 velká cibule
  • Máslo
  • Olej
  • Citron na kolečka
  • Šťava z citronu
  • 10 kuliček pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • Smetana na vaření
  • Hladká mouka na zahuštění
  • Cukr
Postup přípravy:
  1. Maso vcelku prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme. Na rozpáleném oleji z obou stran zatáhneme. Maso změní barvu. Přisypeme drobně nakrájenou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu. Osmahneme. Podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 190 stupních asi 45 minut. Maso po vyjmutí necháme odpočinout. Ihned nekrájíme, pustilo by šťávu. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je jí málo, dolijeme vodou nebo vývarem. Zahustíme moukou a smetanou. Omáčku osladíme a dochutíme citrónovou šťávou. Zjemníme kouskem másla. Nakonec přecedíme.
  2. Podáváme s houskovými knedlíky, plátkem citronu, kopečkem šlehačky a brusinkami.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Knedlíky z brambor se švestkami

Knedlíky z brambor se švestkami

Obrázek Slaný koláč

Slaný koláč

Obrázek Roztocká bašta

Roztocká bašta

Obrázek Haše

Haše

Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Obrázek Králík na černém pivu

Králík na černém pivu

Obrázek Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Obrázek Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Obrázek Řecké bifteki

Řecké bifteki

Obrázek Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

TOPlist