Hledat

Tatrankové pracny - oblíbené

Potřebné přísady:
  • 3 ks oříškových tatranek
  • 3 polévkové lžíce kokosu
  • 3 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
  • 1,5 polévkové lžíce holandského kakaa
  • 250g hladké mouky
  • 90g moučkového cukru
  • 250g másla nebo hery
  • 1 ks vejce
  • moučkový cukr kdo má rád smíchá s vanilkovým cukrem - na obalení
Postup přípravy:
  1. Těsto zaděláme klasickým způsobem a nebo v pekárně a to tak, že na dno pekárny dáme rozpuštěné máslo nebo heru a vejce. Dále přidáme sypké ingredience a dáme na program hnětení cca 10- 15 min. Po zadělání vyjmeme těsto z pekárny a dáme do fólie a do lednice nejméně na dvě hodiny. Kdo chce nechá i přes noc. Následně pak těstem plníme formičky a pečeme. Po upečení vyklepneme z formiček a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Vánoční cukroví

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Máslové kytičky - vánoční

Máslové kytičky - vánoční

Obrázek Banánky

Banánky

Obrázek Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Obrázek Kokosové pusinky

Kokosové pusinky

Obrázek Košíčky všeho druhu od Anetky

Košíčky všeho druhu od Anetky

Obrázek Cukroví pečené - nepečené

Cukroví pečené - nepečené

Obrázek Linecké s tatrankou

Linecké s tatrankou

Obrázek Brněnské ořechové slepovánky

Brněnské ořechové slepovánky

Obrázek Ořechové stromky by Romča

Ořechové stromky by Romča

Obrázek Citronový krém - Lemon curd

Citronový krém - Lemon curd

Obrázek Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Obrázek Citronové cukroví sypané oříšky

Citronové cukroví sypané oříšky

TOPlist