Hledat

Tatrankové pracny - oblíbené

Potřebné přísady:
  • 3 ks oříškových tatranek
  • 3 polévkové lžíce kokosu
  • 3 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
  • 1,5 polévkové lžíce holandského kakaa
  • 250g hladké mouky
  • 90g moučkového cukru
  • 250g másla nebo hery
  • 1 ks vejce
  • moučkový cukr kdo má rád smíchá s vanilkovým cukrem - na obalení
Postup přípravy:
  1. Těsto zaděláme klasickým způsobem a nebo v pekárně a to tak, že na dno pekárny dáme rozpuštěné máslo nebo heru a vejce. Dále přidáme sypké ingredience a dáme na program hnětení cca 10- 15 min. Po zadělání vyjmeme těsto z pekárny a dáme do fólie a do lednice nejméně na dvě hodiny. Kdo chce nechá i přes noc. Následně pak těstem plníme formičky a pečeme. Po upečení vyklepneme z formiček a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Vánoční cukroví

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Obrázek Vánoční pečený čaj by Romča

Vánoční pečený čaj by Romča

Obrázek Medové stromečky

Medové stromečky

Obrázek Mrkvové cukroví

Mrkvové cukroví

Obrázek Košíčky s kávovým krémem

Košíčky s kávovým krémem

Obrázek Vánoční ježci

Vánoční ježci

Obrázek Měkkoučké Medenki

Měkkoučké Medenki

Obrázek Linecké solamylové koláčky

Linecké solamylové koláčky

Obrázek Perníkové kornoutky

Perníkové kornoutky

Obrázek Polevy

Polevy

Obrázek Kakaové kroužky

Kakaové kroužky

Obrázek Drdoletky

Drdoletky

TOPlist