Hledat

Tatrankové pracny - oblíbené

Potřebné přísady:
  • 3 ks oříškových tatranek
  • 3 polévkové lžíce kokosu
  • 3 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
  • 1,5 polévkové lžíce holandského kakaa
  • 250g hladké mouky
  • 90g moučkového cukru
  • 250g másla nebo hery
  • 1 ks vejce
  • moučkový cukr kdo má rád smíchá s vanilkovým cukrem - na obalení
Postup přípravy:
  1. Těsto zaděláme klasickým způsobem a nebo v pekárně a to tak, že na dno pekárny dáme rozpuštěné máslo nebo heru a vejce. Dále přidáme sypké ingredience a dáme na program hnětení cca 10- 15 min. Po zadělání vyjmeme těsto z pekárny a dáme do fólie a do lednice nejméně na dvě hodiny. Kdo chce nechá i přes noc. Následně pak těstem plníme formičky a pečeme. Po upečení vyklepneme z formiček a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Vánoční cukroví

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Obrázek Brněnské ořechové slepovánky

Brněnské ořechové slepovánky

Obrázek Špaldovo-oříškové rohlíčky

Špaldovo-oříškové rohlíčky

Obrázek Citronové cukroví sypané oříšky

Citronové cukroví sypané oříšky

Obrázek Mocca zvonečky

Mocca zvonečky

Obrázek Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Obrázek Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Obrázek Ořechové věnečky

Ořechové věnečky

Obrázek Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Obrázek Hřebíčkové vánoční sušenky

Hřebíčkové vánoční sušenky

Obrázek Vánoční perníčky by Romča

Vánoční perníčky by Romča

Obrázek Madlenky by Romča

Madlenky by Romča

TOPlist