Hledat

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Potřebné přísady:
  • 700g teleci kýta
  • čerstvé lišky a žampiony
  • jarní cibulka
  • stroužek česnek
  • 1dl masového vývaru
  • 100ml smetana
  • 100ml zakysaná smetana
  • pepř, sůl, tymián
  • prosciutto
  • máslo
  • pažitka

Na kaši:

  • máslo
  • mléko
  • brambory
  • sůl
  • petrželka
Postup přípravy:
  1. Maso nakrájíme na medajlonky, obalíme kousky prosciuttem a opečeme na pánvi z obou stran dozlatova a dáme do pekáčku na 180 stupňů péct na cca 10 minut.
  2. Na pánvičku dáme máslo, orestujeme cibulku a česnek, přidáme žampiony a lišky a necháme chvilku restovat, přidáme vývar a po chvilce zalijeme smetanou a zlehka provaříme. Přidáme zakysanou smetanu, jarní cibulku a pažitku, dochutíme solí a pepřem.
  3. Kaše:
  4. Brambory oloupeme a uvaříme, přidáme máslo, osolíme a naštoucháme. Přidáme trochu vlažného mléka a šleháme, přidáváme mléko a sleháme dohladka. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželku a podáváme.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové v mrkvi

Vepřové v mrkvi

Obrázek Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Obrázek Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Obrázek Zapečené šunkové rolky

Zapečené šunkové rolky

Obrázek Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Obrázek Cheeseburger

Cheeseburger

Obrázek Boloňské ragú s těstovinami

Boloňské ragú s těstovinami

Obrázek Čočkové ragú Bolognese

Čočkové ragú Bolognese

Obrázek Francouzské brambory

Francouzské brambory

Obrázek Zapečené kuřecí řízky

Zapečené kuřecí řízky

Obrázek Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

TOPlist