Hledat

Těsto na domácí pizzu

Potřebné přísady:
  • 500g hladké mouky 00 - nebo mouka přímo na pizzu
  • polovina droždí
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 250ml perlivé vody
  • trocha soli
Postup přípravy:
  1. Do mísy dáme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí a rozmícháme, přidáme lžíci oleje a sůl. Mouku dáme do robota a přilijeme směs. Těsto se nesmí lepit a dobře se s ním pracuje. Vyndáme těsto z robotu a jemně propracujeme rukama. Roztrhneme na dva kusy, vytvoříme dvě kuličky a dáme do větší nádoby, přikryjeme folií a dáme kynout na 12- 24 hodin do lednice. Z takto připraveného těsta si následně uděláme fajn domácí pizzu. Stejná jako v restauraci nebude, ale je dobrá. V restauracích mají pece s velkým žárem, kterého doma nedocílíme, přesto bych domácí výrobu pizzy nezavrhovala.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Obrázek Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Dýňová omáčka by Romča

Dýňová omáčka by Romča

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Jahodové mlieko

Jahodové mlieko

Obrázek Domácí přírodní sýr

Domácí přírodní sýr

Obrázek Horčice z cukety podle Jitušky

Horčice z cukety podle Jitušky

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Domácí smetánek

Domácí smetánek

Obrázek Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

TOPlist