Hledat

Těsto na domácí pizzu

Potřebné přísady:
  • 500g hladké mouky 00 - nebo mouka přímo na pizzu
  • polovina droždí
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 250ml perlivé vody
  • trocha soli
Postup přípravy:
  1. Do mísy dáme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí a rozmícháme, přidáme lžíci oleje a sůl. Mouku dáme do robota a přilijeme směs. Těsto se nesmí lepit a dobře se s ním pracuje. Vyndáme těsto z robotu a jemně propracujeme rukama. Roztrhneme na dva kusy, vytvoříme dvě kuličky a dáme do větší nádoby, přikryjeme folií a dáme kynout na 12- 24 hodin do lednice. Z takto připraveného těsta si následně uděláme fajn domácí pizzu. Stejná jako v restauraci nebude, ale je dobrá. V restauracích mají pece s velkým žárem, kterého doma nedocílíme, přesto bych domácí výrobu pizzy nezavrhovala.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mátový sirup - nevařený

Mátový sirup - nevařený

Obrázek Vejce na kyselo

Vejce na kyselo

Obrázek Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Obrázek Vanilková zmrzlina

Vanilková zmrzlina

Obrázek Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

Obrázek Klobáskové koláčky

Klobáskové koláčky

Obrázek Bramborové placky - Želnava

Bramborové placky - Želnava

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Lívance

Lívance

Obrázek Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Obrázek Horúca biela čokoláda

Horúca biela čokoláda

Obrázek Zázvorový sirup

Zázvorový sirup

TOPlist