Hledat

Těsto na domácí pizzu

Potřebné přísady:
  • 500g hladké mouky 00 - nebo mouka přímo na pizzu
  • polovina droždí
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 250ml perlivé vody
  • trocha soli
Postup přípravy:
  1. Do mísy dáme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí a rozmícháme, přidáme lžíci oleje a sůl. Mouku dáme do robota a přilijeme směs. Těsto se nesmí lepit a dobře se s ním pracuje. Vyndáme těsto z robotu a jemně propracujeme rukama. Roztrhneme na dva kusy, vytvoříme dvě kuličky a dáme do větší nádoby, přikryjeme folií a dáme kynout na 12- 24 hodin do lednice. Z takto připraveného těsta si následně uděláme fajn domácí pizzu. Stejná jako v restauraci nebude, ale je dobrá. V restauracích mají pece s velkým žárem, kterého doma nedocílíme, přesto bych domácí výrobu pizzy nezavrhovala.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pampeliškový sirup by Romča

Pampeliškový sirup by Romča

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Obrázek Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Obrázek Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Obrázek Mrkvovo-celerová pomazánka

Mrkvovo-celerová pomazánka

Obrázek Zázvorový sirup

Zázvorový sirup

Obrázek Lucinčin nakládaný hermelín

Lucinčin nakládaný hermelín

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Pusinky pro pejsky

Pusinky pro pejsky

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Pesto z medvědího česneku by Romča

Pesto z medvědího česneku by Romča

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

TOPlist