Hledat

Těsto na domácí pizzu

Potřebné přísady:
  • 500g hladké mouky 00 - nebo mouka přímo na pizzu
  • polovina droždí
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 250ml perlivé vody
  • trocha soli
Postup přípravy:
  1. Do mísy dáme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí a rozmícháme, přidáme lžíci oleje a sůl. Mouku dáme do robota a přilijeme směs. Těsto se nesmí lepit a dobře se s ním pracuje. Vyndáme těsto z robotu a jemně propracujeme rukama. Roztrhneme na dva kusy, vytvoříme dvě kuličky a dáme do větší nádoby, přikryjeme folií a dáme kynout na 12- 24 hodin do lednice. Z takto připraveného těsta si následně uděláme fajn domácí pizzu. Stejná jako v restauraci nebude, ale je dobrá. V restauracích mají pece s velkým žárem, kterého doma nedocílíme, přesto bych domácí výrobu pizzy nezavrhovala.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rybičková pomazánka zase jinak

Rybičková pomazánka zase jinak

Obrázek Hroznovo-bonbonové housenky a ještěrky od Pedro

Hroznovo-bonbonové housenky a ještěrky od Pedro

Obrázek Dort půlitr - fotopostup

Dort půlitr - fotopostup

Obrázek Domácí pomazánkové máslo

Domácí pomazánkové máslo

Obrázek Pampeliškový med - domácí

Pampeliškový med - domácí

Obrázek Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Obrázek Pesto z medvědího česneku by Romča

Pesto z medvědího česneku by Romča

Obrázek Jogurtové koblížky od Stáni

Jogurtové koblížky od Stáni

Obrázek Domácí smetánek

Domácí smetánek

Obrázek Buřty na pivu

Buřty na pivu

Obrázek Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

Obrázek Pétin cuketový nákyp

Pétin cuketový nákyp

TOPlist