Hledat

Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Potřebné přísady:
  • 1 malou dýni hokkaido (nebo půl větší)
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 kostku uzeného tofu
  • půl malé červené cibule
  • 1 mrkev
  • sušený česnek
  • pepř
  • římský kmín
  • čerstvý tymián
  • olivový olej - 4 lžíce (nebo plátek másla pokud nejste vegan)
  • sůl
  • chléb
  • zeleninu k podávání
Postup přípravy:
  1. Dýni omyjeme, oloupeme, vydlabeme semínka, nakrájíme a 20 minut pečeme v troubě na pečícím papíru. Čočku uvaříme ve vodě al dente, přecedíme a vsypeme do robotu, přidáme pečenou dýni, nakrájené tofu, špetku římského kmínu, soli, pepře, sušeného česneku (vše podle chuti), lžičku lístků tymiánu,přilijeme olej (rozpuštěné máslo) a asi 2 lžíce vody. Mixujeme do hladka. Potom vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev a nasekanou cibuli, ochutnáme a případně dochutíme. podáváme s čerstvým, nejlépe domácím pečivem. Dobrou chuť!
Vegetariánské
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vločkové lívance - bez mouky

Vločkové lívance - bez mouky

Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

Obrázek Adzuki

Adzuki

Obrázek Řízečky z kedluben

Řízečky z kedluben

Obrázek Mandlové kuličky s karobem

Mandlové kuličky s karobem

Obrázek Čočkový salát s uzeným tempehem

Čočkový salát s uzeným tempehem

Obrázek Makové mléko - Jak z máku vytvořit dobré mlíčko

Makové mléko - Jak z máku vytvořit dobré mlíčko

Obrázek Těstovinový salát by Romča

Těstovinový salát by Romča

Obrázek Pizza alá Vegetouš Matouš

Pizza alá Vegetouš Matouš

Obrázek Tofu rrizoto s kysaným zelím podle Pedra

Tofu rrizoto s kysaným zelím podle Pedra

Obrázek Mléko, sýry, tvaroh z farmy na Žernovce

Mléko, sýry, tvaroh z farmy na Žernovce

Obrázek Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

TOPlist