Hledat

Topený křehký závin

Potřebné přísady:

Na těsto:

  • 40 dkg hladké mouky
  • 30 dkg Stely
  • špetka soli
  • 2 dkg droždí
  • 1 pol.lžíce mlet.cukru
  • 6 pol.lžic mléka
  • 1 pol.lžíce rumu

Na náplň:

  • jablka
  • ml.cukr
  • vanilkový cukr
  • skořici
  • hrozinky

Na posypání těsta:

  • Koka sušenky
  • ořechy.
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme těsto a dáme do studené vody na hodinku kynout.Podle obrázků uvidíte jak těsto vyplave na povrch, když je nakynuté.
  2. Rozdělíme na dva díly a vyválíme placku na tenko posypeme nastrouhanými koka sušenkami a ořechy.
  3. Nastrouháme jablka posypeme cukrem a vanilkovým cukrem, skořicí a přidáme hrozinky.Smotáme dáme na plech spojem dolů, nemusíme vymazávat.
  4. Upečeme do růžova.
  5. Závin je křehký a moc dobrý.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Obrázek Nepečená kokosová roláda

Nepečená kokosová roláda

Obrázek Lehký dortík

Lehký dortík

Obrázek Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Obrázek Medové rezy - klasika

Medové rezy - klasika

Obrázek Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Obrázek Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

Obrázek Tvarohové řezy s kokosem

Tvarohové řezy s kokosem

Obrázek Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Obrázek Lekvárové závinčeky

Lekvárové závinčeky

Obrázek Sypaný makový koláč s jablky

Sypaný makový koláč s jablky

Obrázek Koláčky z Horní Vltavice

Koláčky z Horní Vltavice

TOPlist