Hledat

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Jahodová zahrada
Do formy 22x22 cm alebo okrúhlej s priemerom 26 cm

Potřebné přísady:

Na piškótové cesto:

  • 210 g hladkej múky
  • 245 g cukru
  • 6-7 vajec
  • 70 g zemiakového škrobu

Na sneh:

  • 85 g bielkov
  • 150 g cukru
  • 30 g vody

Na jogurtovú želatínu:

  • 500 g plnotučného bieleho jogurtu
  • 150 g kryštálového cukru
  • 15 g želatíny
  • 40 g glukózy
  • 2 g kyseliny citrónovej (môžeme nahradiť citrónovou šťavou)

Na jahodovú penu:

  • 500 g rozmixovaných jahôd
  • 20 g želatíny
  • 500 g šľahačky
  • 250 g snehovej

Na sirup:

  • 150 g vody
  • 150 g cukru
  • kôra z jedného citrónu (môžeme použiť citrónový likér)

Na ozdobu:

  • jahody
  • pistácie
  • bezfarebná želatína
Postup přípravy:
  1. Prvú, druhú a tretiu fázu môžeme pre uľahčenie práce urobiť deň vopred.
  2. 1. Pripravíme sirup prevarením uvedených surovín a necháme vychladnúť. Kôru vyberieme.
  3. 2. Pripravíme si piškótu: Zmiešame celé vajcia s cukrom a zohrejeme asi na 45 °C. Potom
  4. vyšľaháme šľahačom do mäkkej peny. Pridáme škrob za stáleho miešania zdola nahor. Nalejeme do formy a pečieme asi 20 minút pri 180 °C. Prekrojíme na polovicu.
  5. 3. Pripravíme si snehovú hmotu. Vyšľaháme bielka s 30 g cukru. Zvyšný cukor rozpustíme vo vode a povaríme. Prilejeme do snehu a dobre vyšľaháme asi 3 minúty. Hmota by po tomto čase mala mať izbovú teplotu.
  6. 4. Očistíme jahody a tie krajšie necháme na dekoráciu. Tie tvrdšie pokrájame na krúžky a zvyšné rozmixujeme na pyré.
  7. 5. Na spodok formy dáme priesvitnú fóliu a poukladáme nakrájané jahody. Dáme do chladničky.
  8. 6. Medzitým si pripravíme jogurtovú želatínu. Zohrejeme trochu jogurtu a pridáme plátky želatíny zmäknuté vo vode a vyžmýkané. Pridáme kyselinu citrónovú a glukózu. Vymiešame a pridáme zvyšný jogurt. Nalejeme na jahody a odložíme do chladničky.
  9. 7. Pripravíme si jahodovú penu. Zohrejeme pyré, pridáme zmäknutú želatínu a roztopíme. Nalejeme do snehovej hmoty a nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.
  10. 8. Natrieme vrstvu na jogurtovú želatínu, položíme piškótový plát a potrieme ho sirupom. Znovu natrieme penu, zakryjeme druhým plátom, ktorý sme potreli sirupom a necháme v chladničke 2 hodiny.
  11. Vyberieme, otočíme na podnos, odstránime fóliu a počkáme asi 5 minút. Navrch natrieme bezfarebnú želatínu. Ozdobíme jahodami a kúskami pistácií.
  12. Zdroj viz odkaz
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Margot bábovka od Stáni

Margot bábovka od Stáni

Obrázek Vodouch

Vodouch

Obrázek Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Obrázek Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Obrázek Limonádová bábovka z mého dětství

Limonádová bábovka z mého dětství

Obrázek Rychlokoláčky

Rychlokoláčky

Obrázek Karamelové větrníky od Mirky

Karamelové větrníky od Mirky

Obrázek Jablčník - mrežovník

Jablčník - mrežovník

Obrázek Karamelové smetanové řezy

Karamelové smetanové řezy

Obrázek Zitiny borůvkové rezy - neskutočne dobré

Zitiny borůvkové rezy - neskutočne dobré

Obrázek Žerbo rezy

Žerbo rezy

Obrázek Makový závin

Makový závin

TOPlist