Hledat

Tradiční vepřová pečeně

Potřebné přísady:

Pečeně:

  • 1kg pečeně nebo plecka
  • 5 stroužků česneku
  • mletý zázvor
  • kmín
  • sůl
  • sádlo
  • lžíce hladké mouky
  • voda
  • cibule

Zelí huštěné bramborou:

  • 50 dkg kysaného zelí
  • 1 cibule
  • sádlo
  • sůl,kmín
  • 1 syrová nastrouhaná brambora
Postup přípravy:
  1. Na sádle zpěníme cibulku,přidáme zelí,osmahneme,podlijeme troškou vody a dusíme. Přidáme sůl,kmín a podle potřeby podléváme. Měkké zelí zahustíme strouhanou bramborou,mírně povaříme.
  2. Česnek utřeme se solí,maso jím potřeme a necháme proležet nejlépe přes noc. Poprášíme zázvorem a kmínem,dáme do pekáčku se sádlem,podlijeme vodou a dáme péct. Asi v polovině pečení přidáme hrubě nasekanou cibuli a dopečeme. Maso vyndáme, výpek podle potřeby naředíme vodou,zaprášíme moukou,pořádně rozšleháme a povaříme. Maso nakrájíme, vložíme do šťávy a prohřejeme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Losos na medu

Losos na medu

Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Obrázek Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Obrázek Ďábelské maso

Ďábelské maso

Obrázek Romančin zeleninový kotlík

Romančin zeleninový kotlík

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Obrázek Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Obrázek Vepřové vindaloo

Vepřové vindaloo

Obrázek Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

TOPlist