Hledat

Trdelník

Potřebné přísady:
  • 250g polohrubá mouka
  • 40g máslo
  • 1ks vejce
  • špetka soli
  • polovina droždî
  • 125ml vlažného mléka
  • 4 vrchovaté lžíce cukr moučka
  • lžička cukru do mléka na kvásek

Na potření

  • rozšlehané vejce

Posypka

  • skořicový cukr
  • drcené vlašské ořechy
Postup přípravy:
  1. Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, droždí a promícháme. Necháme vzejít kvásek. Ostatní ingredience dáme do mísy a nakonec přidáme vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto, posypeme moukou a přikryjeme utěrkou. Necháme na teplém místě zhruba 40 minut kynout. Z těsta uděláme dlouhé válečky, které navineme na sklenice nebo na trubičky. Rozválíme, aby se navinuté válečky spojili. Potřeme vejcem a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme zhruba na 180 stupňů zhruba 8 minutek. Upečené potřeme máslem a obalíme v připravené obalovací směsi.
  2. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nutellová hvězda

Nutellová hvězda

Obrázek Narozeninový koláč bez mouky

Narozeninový koláč bez mouky

Obrázek Punčové rezy

Punčové rezy

Obrázek Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Obrázek Nejrychlejší bublanina

Nejrychlejší bublanina

Obrázek Tmavý višňový koláč

Tmavý višňový koláč

Obrázek Koláč troch chutí

Koláč troch chutí

Obrázek Medové řezy - lepší než medovník

Medové řezy - lepší než medovník

Obrázek Arašídové  brownies

Arašídové brownies

Obrázek Lekvárové závinčeky

Lekvárové závinčeky

Obrázek Bábovka od Mirky

Bábovka od Mirky

Obrázek Královský štrůdl

Královský štrůdl

TOPlist