Hledat

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

Buchty se plní marmeládou nebo ovocem. Já dala oboje –jahodovou marmeládu a jahodu (recept z roku 1935).

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 12 dkg másla
  • 10 dkg cukru
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z ½ citrónu
  • 10 dkg mletých mandlí
  • 1 droždí (kvásek)
  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 1 – 1 ½ dcl smetany (vlažné)

Náplň:

  • marmeláda, ovoce
  • Máslo na potření při pečení
  • Máslo s rumem na potření po upečení a moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
  1. Těsto:
  2. Máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme vejce a žloutky a vše vymícháme. Přidáme ostatní suroviny a pomocí smetany (přilévejte postupně) vypracujeme vláčné těsto. Nesmí být tuhé. Necháme asi 1 hodinu kynout v peřinách.
  3. Uždibujeme kousky, vytvarujeme placičku, naplníme a tvoříme buchty. Dáme do vymazaného pekáčku, povrch potřeme máslem a už nenecháme kynout. Pečeme při 185 st. Asi 30 minut. Horké potřeme máslem s rumem a sypeme cukrem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mirabelkové řezy s pudinkem - hrníčkové

Mirabelkové řezy s pudinkem - hrníčkové

Obrázek Medové rezy - klasika

Medové rezy - klasika

Obrázek Crostata alle fragole

Crostata alle fragole

Obrázek Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom

Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom

Obrázek Tvarohové koblížky

Tvarohové koblížky

Obrázek Jogurtová bábovka od Stáni

Jogurtová bábovka od Stáni

Obrázek Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Obrázek Pudinkové řezy z listového těsta

Pudinkové řezy z listového těsta

Obrázek Dýňový koláč

Dýňový koláč

Obrázek Pšeničné křupavé bagetky

Pšeničné křupavé bagetky

Obrázek Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obrázek Arašídové  brownies

Arašídové brownies

TOPlist