Hledat

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

Buchty se plní marmeládou nebo ovocem. Já dala oboje –jahodovou marmeládu a jahodu (recept z roku 1935).

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 12 dkg másla
  • 10 dkg cukru
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z ½ citrónu
  • 10 dkg mletých mandlí
  • 1 droždí (kvásek)
  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 1 – 1 ½ dcl smetany (vlažné)

Náplň:

  • marmeláda, ovoce
  • Máslo na potření při pečení
  • Máslo s rumem na potření po upečení a moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
  1. Těsto:
  2. Máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme vejce a žloutky a vše vymícháme. Přidáme ostatní suroviny a pomocí smetany (přilévejte postupně) vypracujeme vláčné těsto. Nesmí být tuhé. Necháme asi 1 hodinu kynout v peřinách.
  3. Uždibujeme kousky, vytvarujeme placičku, naplníme a tvoříme buchty. Dáme do vymazaného pekáčku, povrch potřeme máslem a už nenecháme kynout. Pečeme při 185 st. Asi 30 minut. Horké potřeme máslem s rumem a sypeme cukrem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Osviežujúci zákusok Tang

Osviežujúci zákusok Tang

Obrázek Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Obrázek Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Obrázek České buchty

České buchty

Obrázek Korbel piva Cupcakes s Baileys náplní - návod

Korbel piva Cupcakes s Baileys náplní - návod

Obrázek Jablečný páj

Jablečný páj

Obrázek Děrovaná buchta

Děrovaná buchta

Obrázek Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Obrázek Pražský koláč ve tvaru donutek

Pražský koláč ve tvaru donutek

Obrázek Královský štrůdl

Královský štrůdl

Obrázek Bábovka s perníkem

Bábovka s perníkem

Obrázek Makové kytičky

Makové kytičky

TOPlist