Hledat

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 2 vaničky tvarohu
  • 2ks vejce
  • polohrubá mouka podle potřeby

Rozvar:

  • borůvky
  • máslo
  • cukr

Na dokončení:

  • tvaroh na strouhání
Postup přípravy:
  1. Těsto:
  2. Suroviny určené na těsto dáme do mísy a není do robotu a vypracujeme těsto. Nesmí se lepit a naopak nesmí být příliš tuhé. Z celé hmoty si uděláme válec a z něj ukrajujeme části. Z těch uděláme hada a nožem ukrajujeme kousky. Je to stejné jako když děláte buchtičky. Akorát z těch kousků ukutálíme kuličky. Vaříme ve vodě cca 8 minut.
  3. Rozvar:
  4. Borůvky dáme do kastrolu, přidáme máslo a cukr a rozvaříme. Nakonec nastrouháme tvaroh. Knedlíky slijeme, polijeme rozvarem a ozdobíme strouhaným tvarohem.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Roztocká bašta

Roztocká bašta

Obrázek Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Obrázek Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Obrázek Čínská směs s rýží

Čínská směs s rýží

Obrázek Tradiční vepřová pečeně

Tradiční vepřová pečeně

Obrázek Květákové placičky

Květákové placičky

TOPlist