Hledat

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 2 vaničky tvarohu
  • 2ks vejce
  • polohrubá mouka podle potřeby

Rozvar:

  • borůvky
  • máslo
  • cukr

Na dokončení:

  • tvaroh na strouhání
Postup přípravy:
  1. Těsto:
  2. Suroviny určené na těsto dáme do mísy a není do robotu a vypracujeme těsto. Nesmí se lepit a naopak nesmí být příliš tuhé. Z celé hmoty si uděláme válec a z něj ukrajujeme části. Z těch uděláme hada a nožem ukrajujeme kousky. Je to stejné jako když děláte buchtičky. Akorát z těch kousků ukutálíme kuličky. Vaříme ve vodě cca 8 minut.
  3. Rozvar:
  4. Borůvky dáme do kastrolu, přidáme máslo a cukr a rozvaříme. Nakonec nastrouháme tvaroh. Knedlíky slijeme, polijeme rozvarem a ozdobíme strouhaným tvarohem.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Koprová omáčka

Koprová omáčka

Obrázek Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Obrázek Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Obrázek Moravský vrabec  podle Lucie

Moravský vrabec podle Lucie

Obrázek Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Vepřová roláda

Vepřová roláda

Obrázek Luxusní křenová omáčka za pár minut

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Obrázek Malostranské placičky

Malostranské placičky

Obrázek Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Obrázek Špagety by Štefano

Špagety by Štefano

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

TOPlist