Hledat

Tvarohové pokušení

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 2 celá vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanikový cukr
  • 1 hrnek mléka
  • kakao
  • 2 lžičky rozpustného kafe

Krém:

  • 1/2l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • cukr podle chuti
  • 2 tvarohy (vaničky)
  • rum podle chuti
  • 1/2 másla

Poleva:

  • 2 zakysané smetany
  • 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy:
  1. Těsto:
  2. Vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylijeme polovinu těsta, do druhé půlky dáme kakao a kafe a nalijeme na světlé těsto a upečeme při 180-200°C asi 15 - 20 minut.
  3. Krém:
  4. V mléku uvaříme pudink, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme oba tvarohy a rum a ještě našleháme. Krém naneseme na vychladlé těsto, uhladíme a nakonec dáme polevu. Rozpustíme si čokoládu a pak do ní vmícháme zakysanou smetanu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mrkvový dort

Mrkvový dort

Obrázek Tříbarevný koláč

Tříbarevný koláč

Obrázek Eskymo dezert bez pečení

Eskymo dezert bez pečení

Obrázek Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Obrázek Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Obrázek Orechový tunel s piškótami

Orechový tunel s piškótami

Obrázek Máslové koláče ze špaldové mouky

Máslové koláče ze špaldové mouky

Obrázek Dort s princeznou

Dort s princeznou

Obrázek Eskymo řezy

Eskymo řezy

Obrázek Buchta od babinky

Buchta od babinky

Obrázek Tříbarevný čokoládový koláč

Tříbarevný čokoládový koláč

Obrázek Recept - Jablková buchta

Recept - Jablková buchta

TOPlist