Hledat

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Potřebné přísady:
  • 150 g špaldové mouky
  • 250 g tvarohu
  • 2 vejce
  • citónová kůra
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 panák amaretta
  • hrst sekaných mandlí
  • 50 g mletého máku
  • 1 a 1/2 pl kypřícího prášku bez fosfátů
  • 2 jablka
Postup přípravy:
  1. Tvaroh vyšleháme společně s mákem, vejci, citronovou šťávou a citronovou kůrou na hladký krém. Přilijeme amaretto a vmícháme cca 2/3 sekaných mandlí. Na závěr přimícháme špaldouvou mouku s kypřícím práškem a vytvoříme hladké těsto bez hrudek. Určitě jste si všimli, že cukr nepoužívám a jsem zvyklá na přirozenou sladkost základních surovin. Pokud na vás ale bude těsto mál sladké, přiejte trochu sladidla, např. rýžového sirupu. Těsto nalijeme do připravené kulaté formy, ozdobíme jablky, které jsme si pokrájeli na plátky a zasypeme zbytkem mandlí.
  2. Takto připravený koláč pečeme při 180 stupňích cca 30 minut. Stav propečení pro jistotu zkontrolujte pomocí špejle, případně ještě dopékejte o chvíli déle.
  3. Dobrou chuť
  4. Doba přípravy: 40 minut
  5. Počet porcí: 8
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Obrázek Jahodové S řezy

Jahodové S řezy

Obrázek Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Obrázek Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Obrázek Rosa Cheese Cake

Rosa Cheese Cake

Obrázek Skořicové švýcarky

Skořicové švýcarky

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Obrázek Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Obrázek Pouťové koláčky - Nahořánky

Pouťové koláčky - Nahořánky

Obrázek Petřiny kynuté buchty

Petřiny kynuté buchty

Obrázek Kefírovka

Kefírovka

Obrázek Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

TOPlist