Hledat

Vaječná omáčka

Potřebné přísady:
  • 5 - 7 vajec uvařených natvrdo
  • lžíci másla(nebo olej)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mléko(asi 3 deci)
  • smetanu(kupuji oranžovou, přímo určenou na omáčky)
Postup přípravy:
  1. Do kastrólku dám rozpustit máslo, nasypu mouku a míchám asi 5 minut. udělá se "hrouda, do které za stálého míchání nalévám mléko. Musí se z toho udělat omáčka, hustotu nechám na vás:-) Naleju smetanu, osolím a asi dalších 5 minut míchám. Nakonec přídám na osminky nakrájená vajíčka. Míchám dalších 5 minut. Podávám s knedlíkem. Foto jsem nestihla vyfotit
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Obrázek Petrželové knedlíky

Petrželové knedlíky

Obrázek Plněné papriky

Plněné papriky

Obrázek Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Obrázek Sekaná pečeně

Sekaná pečeně

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Boloňské ragú s těstovinami

Boloňské ragú s těstovinami

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Řízky z vajec natvrdo

Řízky z vajec natvrdo

Obrázek Kuřecí játra na cibulce

Kuřecí játra na cibulce

Obrázek Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

TOPlist