Hledat

Vaječňák podle naší babi

Potřebné přísady:
  • 4 ks žloutek
  • salko - dělám doma, může být kupovaný v tom případě jedna plechovka
  • hnědý rum - podle chuti - ( každý ví sám jak nejlépe chutná jemu )
  • 1ks vanilkový cukr
Postup přípravy:
  1. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, šleháme deset minut.
  2. Přidáme kondenzované mléko a opět cca 10 minut šleháme. Necháme odpočinout cca 5 minutek.
  3. Potom dáme do kovové misky a šleháme nejlépe ve vodní lázni - pozor nesmí se vařit. Stále míchat - tento krok je důležitý kvůli žloutkům a jejich tepelnému zpracování.
  4. Dáme zchladit na pokojovou teplotu. Dávám misku do kastrolu s vodou.
  5. Nakonec přilejeme rum a lehce prošleháme. Nalejeme do sklenice a dáme zchladit do ledničky.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

Obrázek Jogurtové cukroví by Romča

Jogurtové cukroví by Romča

Obrázek Banánky strojkové

Banánky strojkové

Obrázek Ledovce

Ledovce

Obrázek Jogurtové cukroví

Jogurtové cukroví

Obrázek Perníčky - ihned a stále měkké

Perníčky - ihned a stále měkké

Obrázek Indiánci

Indiánci

Obrázek Kokosové kuličky

Kokosové kuličky

Obrázek Šmakouní vánočka

Šmakouní vánočka

Obrázek Linecké solamylové koláčky

Linecké solamylové koláčky

Obrázek Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

Obrázek Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

TOPlist