Hledat

Vaječňák podle naší babi

Potřebné přísady:
  • 4 ks žloutek
  • salko - dělám doma, může být kupovaný v tom případě jedna plechovka
  • hnědý rum - podle chuti - ( každý ví sám jak nejlépe chutná jemu )
  • 1ks vanilkový cukr
Postup přípravy:
  1. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, šleháme deset minut.
  2. Přidáme kondenzované mléko a opět cca 10 minut šleháme. Necháme odpočinout cca 5 minutek.
  3. Potom dáme do kovové misky a šleháme nejlépe ve vodní lázni - pozor nesmí se vařit. Stále míchat - tento krok je důležitý kvůli žloutkům a jejich tepelnému zpracování.
  4. Dáme zchladit na pokojovou teplotu. Dávám misku do kastrolu s vodou.
  5. Nakonec přilejeme rum a lehce prošleháme. Nalejeme do sklenice a dáme zchladit do ledničky.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Máslové kokosky

Máslové kokosky

Obrázek Kokosové strojkové

Kokosové strojkové

Obrázek Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Obrázek Čoko rohlíčky

Čoko rohlíčky

Obrázek Orechovo-malinové hviezdičky

Orechovo-malinové hviezdičky

Obrázek Vánoční ježci

Vánoční ježci

Obrázek Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Obrázek Piškotové kuličky podle Evičky

Piškotové kuličky podle Evičky

Obrázek Kokosové rohlíčky strojkové

Kokosové rohlíčky strojkové

Obrázek Rohlíčky podle Evičky

Rohlíčky podle Evičky

Obrázek Vánoční mandlová kolečka

Vánoční mandlová kolečka

Obrázek Linecké - křehké a ihned měkké

Linecké - křehké a ihned měkké

TOPlist