Hledat

Vánoční dýňová marmeláda

Potřebné přísady:
  • 1kg dýně
  • 1kg jablek
  • 1/2kg cukru
  • šťáva z 2ks citronu
  • trochu rumu
  • 1ks gelfix
  • Skořice mletá
  • hřebíček
  • badyán
  • vanilkovy lusk jen střed
  • trochu kyseliny citronové
Postup přípravy:
  1. Dýni oloupeme, pokud máme Hokkaidó neloupeme. Nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme a také pokrájíme. Vše dáme do pekáče, přidáme šťávu z citronů, podlijeme trochou, opravdu jen trochou vody a necháme péct. Když je vše měkké, přidáme cukr a koření a necháme péct. Takto upečenéné přendáme do kastrolu, rozmixujeme, přidáme gelfix a necháme provařit. Přidáme trochu kyseliny, provaříme, nakonec přidáme rum podle chuti. . Plníme do sterilovaných sklenic.
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vanilková zmrzlina

Vanilková zmrzlina

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

Obrázek Karamel

Karamel

Obrázek Vaječný dort

Vaječný dort

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Jogurtová zmrzlina s ovocem

Jogurtová zmrzlina s ovocem

Obrázek Domácí lesk na rty by Romča

Domácí lesk na rty by Romča

Obrázek Humus s pečenou dýní

Humus s pečenou dýní

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Obrázek Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

TOPlist