Hledat

Vánoční ježci

Potřebné přísady:
  • 250 g Hery
  • 100 g moučkového cukru
  • 350 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • citronová kůra

Na náplň:

  • mandle
  • čokoláda
  • lískové oříšky

Na zdobení:

  • čokoládová poleva
  • kokos
Postup přípravy:
  1. Všechny přísady na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Z těsta uděláme kuličky, které plníme oříškem, mandlí nebo kouskem čokolády (výborná je čokoláda na vaření, zůstane v tělíčku polotekutá) a vytvarujeme do tvaru slzy.  Takto vytvarované ježky dáme na plech a ve vyhřáté troubě asi na 180 °C pečeme dozlatova.  Vychlazeným ježkům namáčíme zadečky do čokolády a obalíme v kokosu. Nakonec párátkem uděláme oči a čumáček.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Indiánci

Indiánci

Obrázek Ořechové věnečky

Ořechové věnečky

Obrázek Čoko rohlíčky

Čoko rohlíčky

Obrázek Kokosové strojkové

Kokosové strojkové

Obrázek Kokosky - sněhové pusinky s kokosem

Kokosky - sněhové pusinky s kokosem

Obrázek Máslové kokosky

Máslové kokosky

Obrázek Polevy

Polevy

Obrázek Jogurtové cukroví by Romča

Jogurtové cukroví by Romča

Obrázek Mráčky

Mráčky

Obrázek Jogurtové cukroví

Jogurtové cukroví

Obrázek Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Obrázek Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

TOPlist