Hledat

Vánoční ježci

Potřebné přísady:
  • 250 g Hery
  • 100 g moučkového cukru
  • 350 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • citronová kůra

Na náplň:

  • mandle
  • čokoláda
  • lískové oříšky

Na zdobení:

  • čokoládová poleva
  • kokos
Postup přípravy:
  1. Všechny přísady na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Z těsta uděláme kuličky, které plníme oříškem, mandlí nebo kouskem čokolády (výborná je čokoláda na vaření, zůstane v tělíčku polotekutá) a vytvarujeme do tvaru slzy.  Takto vytvarované ježky dáme na plech a ve vyhřáté troubě asi na 180 °C pečeme dozlatova.  Vychlazeným ježkům namáčíme zadečky do čokolády a obalíme v kokosu. Nakonec párátkem uděláme oči a čumáček.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Brněnské ořechové slepovánky

Brněnské ořechové slepovánky

Obrázek Andělské trubičky

Andělské trubičky

Obrázek Orechovo-malinové hviezdičky

Orechovo-malinové hviezdičky

Obrázek Perníčky pepparkor - IKEA

Perníčky pepparkor - IKEA

Obrázek Perníčky - ihned a stále měkké

Perníčky - ihned a stále měkké

Obrázek Medvídci

Medvídci

Obrázek Medovopepřová srdíčka

Medovopepřová srdíčka

Obrázek Perníkové kornoutky

Perníkové kornoutky

Obrázek Drdoletky

Drdoletky

Obrázek Plněné ořechy by Romča

Plněné ořechy by Romča

Obrázek Madlenky by Romča

Madlenky by Romča

Obrázek Tvarohové cukroví

Tvarohové cukroví

TOPlist