Hledat

Vánoční ježci

Potřebné přísady:
  • 250 g Hery
  • 100 g moučkového cukru
  • 350 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • citronová kůra

Na náplň:

  • mandle
  • čokoláda
  • lískové oříšky

Na zdobení:

  • čokoládová poleva
  • kokos
Postup přípravy:
  1. Všechny přísady na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Z těsta uděláme kuličky, které plníme oříškem, mandlí nebo kouskem čokolády (výborná je čokoláda na vaření, zůstane v tělíčku polotekutá) a vytvarujeme do tvaru slzy.  Takto vytvarované ježky dáme na plech a ve vyhřáté troubě asi na 180 °C pečeme dozlatova.  Vychlazeným ježkům namáčíme zadečky do čokolády a obalíme v kokosu. Nakonec párátkem uděláme oči a čumáček.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Obrázek Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Obrázek Máslové kokosky

Máslové kokosky

Obrázek Vinné hvězdičky

Vinné hvězdičky

Obrázek Plněné ořechy by Romča

Plněné ořechy by Romča

Obrázek Mandlové rohlíčky

Mandlové rohlíčky

Obrázek  Pratetinčino rozplývající se linecké  by Romča

Pratetinčino rozplývající se linecké by Romča

Obrázek Marokánky

Marokánky

Obrázek Ledovce

Ledovce

Obrázek Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

Obrázek Slepované linecké cukroví

Slepované linecké cukroví

Obrázek Vánoční maková kolečka  s povidly

Vánoční maková kolečka s povidly

TOPlist