Hledat

Vánoční ježci

Potřebné přísady:
  • 250 g Hery
  • 100 g moučkového cukru
  • 350 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • citronová kůra

Na náplň:

  • mandle
  • čokoláda
  • lískové oříšky

Na zdobení:

  • čokoládová poleva
  • kokos
Postup přípravy:
  1. Všechny přísady na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Z těsta uděláme kuličky, které plníme oříškem, mandlí nebo kouskem čokolády (výborná je čokoláda na vaření, zůstane v tělíčku polotekutá) a vytvarujeme do tvaru slzy.  Takto vytvarované ježky dáme na plech a ve vyhřáté troubě asi na 180 °C pečeme dozlatova.  Vychlazeným ježkům namáčíme zadečky do čokolády a obalíme v kokosu. Nakonec párátkem uděláme oči a čumáček.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Obrázek Citrónové cukroví

Citrónové cukroví

Obrázek Ořechové věnečky

Ořechové věnečky

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Citronový krém - Lemon curd

Citronový krém - Lemon curd

Obrázek Cukroví pečené - nepečené

Cukroví pečené - nepečené

Obrázek Košíčky všeho druhu od Anetky

Košíčky všeho druhu od Anetky

Obrázek Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Obrázek Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Obrázek Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Obrázek Košíčky podle Evičky

Košíčky podle Evičky

Obrázek Šafránky

Šafránky

TOPlist