Hledat

Vánoční ježci

Potřebné přísady:
  • 250 g Hery
  • 100 g moučkového cukru
  • 350 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • citronová kůra

Na náplň:

  • mandle
  • čokoláda
  • lískové oříšky

Na zdobení:

  • čokoládová poleva
  • kokos
Postup přípravy:
  1. Všechny přísady na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Z těsta uděláme kuličky, které plníme oříškem, mandlí nebo kouskem čokolády (výborná je čokoláda na vaření, zůstane v tělíčku polotekutá) a vytvarujeme do tvaru slzy.  Takto vytvarované ježky dáme na plech a ve vyhřáté troubě asi na 180 °C pečeme dozlatova.  Vychlazeným ježkům namáčíme zadečky do čokolády a obalíme v kokosu. Nakonec párátkem uděláme oči a čumáček.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dánské vanilkové věnečky

Dánské vanilkové věnečky

Obrázek Piškotové kuličky podle Evičky

Piškotové kuličky podle Evičky

Obrázek Plněné ořechy by Romča

Plněné ořechy by Romča

Obrázek Medvídci

Medvídci

Obrázek Drdoletky

Drdoletky

Obrázek Košíčky podle Evičky

Košíčky podle Evičky

Obrázek Vánoční linecká srdíčka - opravdu skvělá

Vánoční linecká srdíčka - opravdu skvělá

Obrázek Panettoncini

Panettoncini

Obrázek Hřebíčkové vánoční sušenky

Hřebíčkové vánoční sušenky

Obrázek  Pratetinčino rozplývající se linecké  by Romča

Pratetinčino rozplývající se linecké by Romča

Obrázek Máslové kytičky - vánoční

Máslové kytičky - vánoční

Obrázek Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

TOPlist