Hledat

Vánoční zelňačka - kyselačka

Potřebné přísady:
  • kysané zelí
  • brambory
  • 2 zakysané smetany
  • 1 šlehačka
  • sůl
  • cukr
  • citron nebo ocet
  • podravka
  • vejce uvařená natvrdo
  • popř. Magi dle chuti
Postup přípravy:
  1. K zelí přidáme trochu vody a dáme vařit. Do druhého kastrolku dáme vařit brambory nakrájené na malé kostičky + sůl, kmín. Brambory můžeme vařit i společně se zelím, pak si ale vytvoří tužší kůrčičku. Když jsou brambory měkké, smícháme je se zelím a vlijeme všechny smetany ( kdo má rád, může si do smetan rozkvrdlat trošku hladké mouky - já nedávám ). Dochutíme solí a cukrem, dle chuti můžeme přikyselit šťávou z citronu nebo octem, přidáme trochu podravky, popř. magi - vše podle chuti, jak kdo má rád. Nakonec přidáme 3-4 vejce uvařená na tvrdo, nakrájená na malé kostičky ( já používám kráječ na vajíčka - jednou nakrájené vajíčko otočím a znovu překrojím - vzniknou maličké hranolky ).
  2. Po téhle mňamce se vždycky jen zapráší a na Štědrý den ji vařím v 7L hrnci!!! :-))
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Polévka z masáků - Spůle

Polévka z masáků - Spůle

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Petrželový krém

Petrželový krém

Obrázek Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Čočková polévka by Romča

Čočková polévka by Romča

Obrázek Hříbková polévka

Hříbková polévka

Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Obrázek Buřtguláš

Buřtguláš

TOPlist