Hledat

Vánoční zelňačka - kyselačka

Potřebné přísady:
  • kysané zelí
  • brambory
  • 2 zakysané smetany
  • 1 šlehačka
  • sůl
  • cukr
  • citron nebo ocet
  • podravka
  • vejce uvařená natvrdo
  • popř. Magi dle chuti
Postup přípravy:
  1. K zelí přidáme trochu vody a dáme vařit. Do druhého kastrolku dáme vařit brambory nakrájené na malé kostičky + sůl, kmín. Brambory můžeme vařit i společně se zelím, pak si ale vytvoří tužší kůrčičku. Když jsou brambory měkké, smícháme je se zelím a vlijeme všechny smetany ( kdo má rád, může si do smetan rozkvrdlat trošku hladké mouky - já nedávám ). Dochutíme solí a cukrem, dle chuti můžeme přikyselit šťávou z citronu nebo octem, přidáme trochu podravky, popř. magi - vše podle chuti, jak kdo má rád. Nakonec přidáme 3-4 vejce uvařená na tvrdo, nakrájená na malé kostičky ( já používám kráječ na vajíčka - jednou nakrájené vajíčko otočím a znovu překrojím - vzniknou maličké hranolky ).
  2. Po téhle mňamce se vždycky jen zapráší a na Štědrý den ji vařím v 7L hrnci!!! :-))
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Zelňačka

Zelňačka

Obrázek Boršč

Boršč

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek Hřejivá indická polévka

Hřejivá indická polévka

Obrázek Okurková polévka

Okurková polévka

Obrázek Polévka z masáků - Spůle

Polévka z masáků - Spůle

Obrázek Zeleninová polévka by Romča

Zeleninová polévka by Romča

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

TOPlist