Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Velikonoční beránek

Potřebné přísady:
  • 2 vejce
  • 110 g cukru
  • 120 g másla
  • 1 van. cukr
  • 1 špetka soli
  • 160 g pol. mouky
  • 1 lžička pr. do pečiva
Postup přípravy:
  1. Oddělit žloutky a bílky. Bílky ušlehat s půlkou cukru na tuhý sníh. Žloutky ušlehat do pěny se zbytkem cukru, máslem, van. cukrem a solí. Prášek do pečiva smíchat s moukou a vmíchat do těsta + sníh. Formu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou nebo moukou. Pečeme v předehřáté troubě cca 45 min. při 180 st. Zdobení záleží na Vás já jsem použila bílou čok. polevu + tmavou. Klidně stačí i beránka posypat cukrem.
  2. Doporučuji ještě pro zlepšení přidat do těsta trošku kandovaného ovoce.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Obrázek Čokoládové vláčné muffinky

Čokoládové vláčné muffinky

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Obrázek Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Rebarborový kynutý koláč by Romča

Rebarborový kynutý koláč by Romča

TOPlist