Hledat

Velikonoční hrudka - Syrec

Potřebné přísady:
  • 1 litr mléka
  • 10 ks vajec
  • 6 lžic cukru
  • hrst hrozinek
  • vanilkový lusk
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Příprava je celkem snadná:
  2. Do vodní lázně nalijeme 1 litr mléka, přidáme 10 ks vajec, 6 lžic cukru, hrst hrozinek - není podmínkou, vanilku obsah jednoho lusku (nebo vanilinový cukr) a špetku soli. Vše zahříváme na vodní lázni až se vydělí syrovátka od bílkovin. Vlijeme do síta vyloženého plenou a zavěšené necháme odkapat několik hodin. Plenu je možno také nahradit sýrařskou tkaninou - je ideální. Po pár hodinách získáme hrudkovitý tvar - který je možno vložit do trouby asi na 20 minut při teplotě 200 stupňů. Docílíte tak nádherně žluté barvy.
  3. Velice nám to zachutnalo a budeme syrek připravovat pravidelně o velikonocích.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zázračný citrón

Zázračný citrón

Obrázek Domácí pribiňáček,  lipánek - recept s fotopostupem

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

Recept - Francouzská paštika

Obrázek Vanilkový extrakt

Vanilkový extrakt

Obrázek Guacamole

Guacamole

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Vanilková zmrzlina

Vanilková zmrzlina

Obrázek Kokosovo ovesné sušenky

Kokosovo ovesné sušenky

Obrázek Brokolicové špalíčky z trouby

Brokolicové špalíčky z trouby

Obrázek Šunkový závin s cuketou

Šunkový závin s cuketou

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

TOPlist