Hledat

Velikonoční hrudka - Syrec

Potřebné přísady:
  • 1 litr mléka
  • 10 ks vajec
  • 6 lžic cukru
  • hrst hrozinek
  • vanilkový lusk
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Příprava je celkem snadná:
  2. Do vodní lázně nalijeme 1 litr mléka, přidáme 10 ks vajec, 6 lžic cukru, hrst hrozinek - není podmínkou, vanilku obsah jednoho lusku (nebo vanilinový cukr) a špetku soli. Vše zahříváme na vodní lázni až se vydělí syrovátka od bílkovin. Vlijeme do síta vyloženého plenou a zavěšené necháme odkapat několik hodin. Plenu je možno také nahradit sýrařskou tkaninou - je ideální. Po pár hodinách získáme hrudkovitý tvar - který je možno vložit do trouby asi na 20 minut při teplotě 200 stupňů. Docílíte tak nádherně žluté barvy.
  3. Velice nám to zachutnalo a budeme syrek připravovat pravidelně o velikonocích.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sýrové krekry

Sýrové krekry

Obrázek Broskve s prosciuttem

Broskve s prosciuttem

Obrázek Fialkový med

Fialkový med

Obrázek Kokosovo ovesné sušenky

Kokosovo ovesné sušenky

Obrázek Sušenky pro pejsky - domácí

Sušenky pro pejsky - domácí

Obrázek Dort pro pejsky

Dort pro pejsky

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

Obrázek Máslo s medvědím česnekem by Romča

Máslo s medvědím česnekem by Romča

Obrázek Hrnkové lívance od Mirky

Hrnkové lívance od Mirky

Obrázek Horčice z cukety podle Jitušky

Horčice z cukety podle Jitušky

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Cheesecake z domácího smetanového krému

Cheesecake z domácího smetanového krému

TOPlist