Hledat

Velikonoční nádivka s kopřivami

Potřebné přísady:
  • 2 trsy kopřiv
  • 6 ks houska
  • 4 lžíce krupice
  • 8 ks vejce
  • 120 ml mléko
  • 1 kg uzená krkovice
  • 20g droždí
  • stroužek česneku
  • petrželka
  • muškátový ořech
  • sůl,pepř
Postup přípravy:
  1. Uzenou krkovici dáme zhruba na půl hodiny vařit a nakrájíme si housky na kostičky. Žloutky oddělíme od bílků a 60ml mléka rozmícháme se žloutky. Do zbylého mléka si dáme krupici a necháme zhruba 20 minut bobtnat. Do bílků dáme špetku soli a ušleháme pevný sníh. Sůl přidáváme proto, aby nám sníh krásně držel. Do nakrájených housek dáme droždí a zalijeme teplým vývarem jen tak, aby se nasákly, ale oneplavaly ve vývaru. Uvařené a vychladlé maso krájíme na kostičky. Kopřiva nasekáme, česnek utřeme a dáme k houskám. Přidáme krupici, která mezitím krásně nabobtnala, také žloutky s mlékem a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Podle chuti dáme sůl, pepř a muškátový ořech nastrouháme. Směs dáme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Nebo můžete použít pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi půl hodiny.
  2. Dobrou chuť
  3. Romča a Martina
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pétin cuketový nákyp

Pétin cuketový nákyp

Obrázek Pampeliškový med - domácí

Pampeliškový med - domácí

Obrázek Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

Obrázek Kokosovo ovesné sušenky

Kokosovo ovesné sušenky

Obrázek Mandlové máslo

Mandlové máslo

Obrázek Dýňová omáčka by Romča

Dýňová omáčka by Romča

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Burek se sýrem by Romča

Burek se sýrem by Romča

Obrázek Lucinčin nakládaný hermelín

Lucinčin nakládaný hermelín

Obrázek Turecký med

Turecký med

TOPlist