Hledat

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Potřebné přísady:
  • 2 kg vykostěného vepřového kotletu
  • 10dkg anglické slaniny
  • 15dkg rozpuštěného másla
  • 4ks mrkve
  • 2ks petržel
  • kousek kořenového celeru
  • 2 cibule
Postup přípravy:
  1. Tento recept je pro milovníky dobrého jídla. S tím souvisí celý proces přípravy až po konečný výsledek.
  2. Kotlet omyjeme, osušíme, posolíme.
  3. Dáme do pekáčku a celý kotlet, poklademe plátky slaniny, polijeme rozpuštěným máslem. Veškerou zeleninu si rozestrouháme, kromě cibule, tu nakrájíme na kolečka. Celý kotlet pěkně obložíme zeleninou, přidáme pár kuliček nového koření, bobkový list, dáme uležet do druhého dne.
  4. Druhý den podlejeme masíčko 300ml vývaru nebo vody a hodinu pečeme v troubě. Po upečení veškerou zeleninu, včetně anglické slaniny, rozmixujeme, přidáme smetanu, vznikne omáčka.
  5. Podáváme s rýží.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Obrázek Pizza těsto kváskové

Pizza těsto kváskové

Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

Obrázek Ďábelské maso

Ďábelské maso

Obrázek Štěpánská hovězí pečeně

Štěpánská hovězí pečeně

Obrázek Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Obrázek Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Obrázek Žampionový quiche

Žampionový quiche

Obrázek Hovězí s brokolicí

Hovězí s brokolicí

Obrázek Játra na cibulce

Játra na cibulce

Obrázek Bramborový salát jinak

Bramborový salát jinak

Obrázek Šmalduch

Šmalduch

TOPlist