Hledat

Vepřová pečeně na zázvoru

Potřebné přísady:
  • 1 kg vepřové kotlety s kostí
  • 1 lžíce sušeného zázvoru
  • 1/2 lžičky celého kmínu
  • 2 velké cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 300 ml vývaru (případně vývar z kostky)
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Vepřovou kotletu posypeme ze všech stran zázvorem, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpuštěném sádle ji v pekáčku osmažíme dozlatova. Pak k ní přidáme maso, opečeme ho ze všech stran, podlijeme vývarem a dáme péct do předehřáté trouby na 160 stupňů 45-55 minut. Během pečení maso podléváme výpekem. Po upečení maso vyjmeme z pekáče a výpek zredukujeme o 1/3.
Hlavní jídla
Autor receptu
Web fbl.me

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zelňáky

Zelňáky

Obrázek Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Obrázek Recept - Rolky Grácie s brokolicí

Recept - Rolky Grácie s brokolicí

Obrázek Králík na černém pivu

Králík na černém pivu

Obrázek Čínská směs s rýží

Čínská směs s rýží

Obrázek Kartofel kohn - Bavorsko

Kartofel kohn - Bavorsko

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Obrázek Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Obrázek Ďábelské maso

Ďábelské maso

Obrázek Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Obrázek Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Obrázek Španělský ptáček

Španělský ptáček

TOPlist