Hledat

Vepřová pečeně na zázvoru

Potřebné přísady:
  • 1 kg vepřové kotlety s kostí
  • 1 lžíce sušeného zázvoru
  • 1/2 lžičky celého kmínu
  • 2 velké cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 300 ml vývaru (případně vývar z kostky)
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Vepřovou kotletu posypeme ze všech stran zázvorem, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpuštěném sádle ji v pekáčku osmažíme dozlatova. Pak k ní přidáme maso, opečeme ho ze všech stran, podlijeme vývarem a dáme péct do předehřáté trouby na 160 stupňů 45-55 minut. Během pečení maso podléváme výpekem. Po upečení maso vyjmeme z pekáče a výpek zredukujeme o 1/3.
Hlavní jídla
Autor receptu
Web fbl.me

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Obrázek Romančin zeleninový kotlík

Romančin zeleninový kotlík

Obrázek Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Masová roláda

Masová roláda

Obrázek Tradiční vepřová pečeně

Tradiční vepřová pečeně

Obrázek Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

Obrázek Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Obrázek Vysmažaný syr bez smaženia

Vysmažaný syr bez smaženia

Obrázek Bramborový salát jinak

Bramborový salát jinak

TOPlist