Hledat

Vepřová pečeně na zázvoru

Potřebné přísady:
  • 1 kg vepřové kotlety s kostí
  • 1 lžíce sušeného zázvoru
  • 1/2 lžičky celého kmínu
  • 2 velké cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 300 ml vývaru (případně vývar z kostky)
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Vepřovou kotletu posypeme ze všech stran zázvorem, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpuštěném sádle ji v pekáčku osmažíme dozlatova. Pak k ní přidáme maso, opečeme ho ze všech stran, podlijeme vývarem a dáme péct do předehřáté trouby na 160 stupňů 45-55 minut. Během pečení maso podléváme výpekem. Po upečení maso vyjmeme z pekáče a výpek zredukujeme o 1/3.
Hlavní jídla
Autor receptu
Web fbl.me

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ďábelské maso

Ďábelské maso

Obrázek Kuřecí játra na cibulce

Kuřecí játra na cibulce

Obrázek Žampionový quiche

Žampionový quiche

Obrázek Králík na černém pivu

Králík na černém pivu

Obrázek Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Obrázek Houbové placky

Houbové placky

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Tvarohové knedlíky - s jablky

Tvarohové knedlíky - s jablky

Obrázek Rafinované kuřecí řízky

Rafinované kuřecí řízky

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

Obrázek Cukeťák

Cukeťák

Obrázek Vepřové medailonky s americkými brambory

Vepřové medailonky s americkými brambory

TOPlist