Hledat

Vepřové líce

Potřebné přísady:
  • vepřová líčka
  • cibule
  • vývar
  • koření
Postup přípravy:
  1. Vepřová líčka omyjeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme z obou stran na tuku. Vyndáme a do omastku vložíme na proužky nakrájenou cibuli. Restujeme do hněda. Když má cibule požadovanou barvu vhodím k ní zpět maso a zapráším sladkou paprikou, krátce zarestuji a podleji vývarem. Pak přendám do předehřáté trouby na 180° a peču pod pokličkou asi 60 min. Pak poklici sundám a peču do měkka. Maso vyndám nechám vychladnout a pokrájím na plátky. Omáčku na sporáku zahustím troškou vody s hladkou moukou a dochutím. Omáčku je dobré přes sítko propasírovat. Provařím a vrátím tam maso.
  2. Přílohu nechám na Vás
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kartofel kohn - Bavorsko

Kartofel kohn - Bavorsko

Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Obrázek Tradiční vepřová pečeně

Tradiční vepřová pečeně

Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Obrázek Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Obrázek Pizza závin

Pizza závin

Obrázek Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Obrázek Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Obrázek Bramborový salát jinak

Bramborový salát jinak

Obrázek Roztocká bašta

Roztocká bašta

Obrázek Vepřová roláda

Vepřová roláda

TOPlist