Hledat

Vepřové líce

Potřebné přísady:
  • vepřová líčka
  • cibule
  • vývar
  • koření
Postup přípravy:
  1. Vepřová líčka omyjeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme z obou stran na tuku. Vyndáme a do omastku vložíme na proužky nakrájenou cibuli. Restujeme do hněda. Když má cibule požadovanou barvu vhodím k ní zpět maso a zapráším sladkou paprikou, krátce zarestuji a podleji vývarem. Pak přendám do předehřáté trouby na 180° a peču pod pokličkou asi 60 min. Pak poklici sundám a peču do měkka. Maso vyndám nechám vychladnout a pokrájím na plátky. Omáčku na sporáku zahustím troškou vody s hladkou moukou a dochutím. Omáčku je dobré přes sítko propasírovat. Provařím a vrátím tam maso.
  2. Přílohu nechám na Vás
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové vindaloo

Vepřové vindaloo

Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Obrázek Dýňové rizoto by Romča

Dýňové rizoto by Romča

Obrázek Zapečené šunkové rolky

Zapečené šunkové rolky

Obrázek Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Brynzové halušky

Brynzové halušky

Obrázek Francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč

Obrázek Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Obrázek Játra na cibulce

Játra na cibulce

Obrázek Cheeseburger

Cheeseburger

Obrázek Vepřové v mrkvi

Vepřové v mrkvi

TOPlist