Hledat

Vepřové líce

Potřebné přísady:
  • vepřová líčka
  • cibule
  • vývar
  • koření
Postup přípravy:
  1. Vepřová líčka omyjeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme z obou stran na tuku. Vyndáme a do omastku vložíme na proužky nakrájenou cibuli. Restujeme do hněda. Když má cibule požadovanou barvu vhodím k ní zpět maso a zapráším sladkou paprikou, krátce zarestuji a podleji vývarem. Pak přendám do předehřáté trouby na 180° a peču pod pokličkou asi 60 min. Pak poklici sundám a peču do měkka. Maso vyndám nechám vychladnout a pokrájím na plátky. Omáčku na sporáku zahustím troškou vody s hladkou moukou a dochutím. Omáčku je dobré přes sítko propasírovat. Provařím a vrátím tam maso.
  2. Přílohu nechám na Vás
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Brynzové halušky

Brynzové halušky

Obrázek Jehněčí kolínko

Jehněčí kolínko

Obrázek Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Obrázek Kuře s ořechovou  nádivkou

Kuře s ořechovou nádivkou

Obrázek Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Obrázek Vepřové v mrkvi

Vepřové v mrkvi

Obrázek Houbové placky

Houbové placky

Obrázek Špenátová roláda

Špenátová roláda

Obrázek Luxusní svíčková od maminky

Luxusní svíčková od maminky

Obrázek Cukeťák

Cukeťák

Obrázek Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Obrázek Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

TOPlist