Hledat
Filters

Větrníčci - zajíčci

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • 0,25 l vody

Krém:

  • 0,5 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 200 g másla
  • cukr podle chuti
Postup přípravy:
  1. V hrnci zahřejeme vodu s máslem, když se máslo rozpustí, přidáme mouku a za stálého míchání těsto odpalujeme, až se nelepí na stěny hrnce. Do zchladlého těsta zašleháme postupně vejce. Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme větrníky, ze kterých uděláme velikonoční zajíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě, kterou při pečení neotvíráme.

Krém:

  1. Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink, do kterého zašleháme máslo a cukr.Věnečky rozřízneme a naplníme.

Dozdobíme čokoládou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist