Hledat

Větrníčci - zajíčci

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • 0,25 l vody

Krém:

  • 0,5 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 200 g másla
  • cukr podle chuti
Postup přípravy:
  1. V hrnci zahřejeme vodu s máslem, když se máslo rozpustí, přidáme mouku a za stálého míchání těsto odpalujeme, až se nelepí na stěny hrnce. Do zchladlého těsta zašleháme postupně vejce. Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme větrníky, ze kterých uděláme velikonoční zajíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě, kterou při pečení neotvíráme.

Krém:

  1. Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink, do kterého zašleháme máslo a cukr.Věnečky rozřízneme a naplníme.

Dozdobíme čokoládou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obrázek Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Obrázek Rychlý perníkový dortík

Rychlý perníkový dortík

Obrázek Růžový zebří dortík

Růžový zebří dortík

Obrázek Ořechový dort

Ořechový dort

Obrázek Pohádková roláda

Pohádková roláda

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Karamelová bábovka

Karamelová bábovka

Obrázek Kynutý borůvkový koláč

Kynutý borůvkový koláč

Obrázek Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Obrázek Broskvová hrníčková buchta

Broskvová hrníčková buchta

Obrázek Plněný copánek

Plněný copánek

TOPlist