Přihlásit
píďák.cz
×
Hledejte na Píďák.cz
×
Sdílejte z Píďák.cz
Cícerový guláš
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Menu
Hledat
Sdílet
Zavřít
Vaření, pečení, recepty
zpět
Hlavní jídla
Polévky
Moučníky, dezerty, dorty
Pečivo
Ostatní
Vánoční cukroví
Vegetariánské a veganské
zpět
Vegetariánské
Veganské
Raw
Tipy kam s dětmi
zpět
Tipy - Akce, Slevy, Zdarma
zpět
Akce
Slevy
Zdarma
Dětské koutky, herny a hřiště
Výlety a zajímavá místa
zpět
Hrady, zámky a památky
Pikniková místa
Zábavné parky - areály
Muzea, skanzeny a výstavy
Planetária a hvězdárny
Tipy na výlety
Kam za zvířátky
zpět
Zoo a minizoo
Akvária a terária
Alternativní školky
Kurzy a kroužky
Sportovní aktivity
zpět
Dopravní hřiště
Motokáry a čtyřkolky
Lanová centra
Horostěny
Cvičení pro maminky
Venkovní fitparky
Adrenalinové aktivity
Minigolf
Ubytování
zpět
Kempy
Penziony a hotely
Chaty a chalupy
Kavárny a restaurace
Mateřská centra
Aquaparky a koupaliště
Nové
zpět
Nové tipy
Nové recepty
Přidat
Hledat
Sdílet
Moučníky, dezerty, dorty
Vláčný mrkvový perník
Potřebné přísady:
2 hrnky polohrubé mouky (dala jsem 1 hrnek polohrubé klasické a 1 hrnek špaldové jemně mleté)
1 hrnek cukru (nejlépe třtinovýdo perníků je více než vhodný)
1 lžíci kakaa
2 lžičky perníkového koření
1 kypřící prášek do pečiva (ideálně z vinného kamene bez fosfátů)
1 hrnek libovolného mléka (vyzkoušené mám klasické sojové i rýžové)
100 ml kvalitního slunečnicového oleje
1 vejce
1 větší na jemno nastrouhanou mrkev
2 lžíce třtinové melasy (lze vynechats ní je to ale lepší)
Na polevu:
¾ tabulky hořké čokolády
cca 70ml mléka nebo smetany
2 lžíce marmelády (nejlépe meruňkové)
Postup přípravy:
Nejdříve smíchejte všechny sypké ingredience – mouku, cukr, kakao, koření, kypřící prášek.
Pak smíchejte všechny tekuté ingredience – mléko, olej a vejce.
Vše spojte dohromady, buď ručně nebo elektrickým šlehačem.
Do těsta přidejte 2 lžíce melasy a úplně nakonec jednu větší na jemno nastrouhanou mrkev.
Těsto vylijte na vymazaný a např. hrubou moukou vysypaný menší plech nebo do kulaté dortové formy.
Pečte na 160°C 25 – 30 minut.
Perník můžete jíst třeba jako zdravou snídani nebo svačinu, pokud ho ale potřete domácí čokoládovou polevou, máte z něj rázem skvělý dezert.
Jak na úžasnou jednoduchou měkkou domácí čokoládovou polevu?
1.¾ tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat.
2.Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu
desna
Zobrazit hodnocení (1)
4
1
Facebook komentáře
Mohlo by se Vám líbit
Kefírovka
Kilimandžáro
Hruškový koláč s mandlovou náplní
Perník s ořechy
Jahodový sen
Sachr
Hruškový koláč s ořechovo-mandlovým korpusem
Kynutý sladký chléb s mákem
Perníková bábovka s badyánem
Rebarborový koláč s pudinkem
Kakaová roláda
Karamelové řezy