Hledat

Žampionový quiche

Potřebné přísady:
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • studená voda (cca 3-4 lžíce)

Žampionová náplň:

  • 600 g žampionů
  • 3 lžíce másla
  • 150 g smetany na vaření
  • 150 g mléka
  • 2 žloutky
  • 1 a 1/2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • mletý muškátový oříšek
  • šťáva z 1 citrónu
Postup přípravy:
  1. Těsto:
  2. Mouku osolíme a zpracujeme s máslem, žloutkem a vodou v hladké těsto. Těsto dáme na hodinu odpočinout do lednice. Na nepomoučeném vále vyválíme z těsta plát podle velikosti formy a formu vymazanou máslem jím vyložíme. Formu s těstem dáme do lednice a mezitím si připravíme náplň.
  3. Žampionová náplň:
  4. Očištěné a nakrájené žampiony osmahneme na másle, zasypeme moukou, přilijeme mléko a mícháme, dokud směs nezhoustne. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, citrónovou šťávou a chvíli povaříme. Poté směs odstavíme ze sporáky a zamícháme do ní žloutky. Hotovou směs vylijeme na těsto a pečeme při 180 stupních 30-40 minut.
  5. Suroviny (na skleněnou formu o velikosti 30 cm)
Hlavní jídla
Autor receptu
Web fbl.me

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Španělský ptáček

Španělský ptáček

Obrázek Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Obrázek Vepřové vindaloo

Vepřové vindaloo

Obrázek Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Obrázek Smažený celer s celerovou kaší

Smažený celer s celerovou kaší

Obrázek Bramborový salát jinak

Bramborový salát jinak

Obrázek Francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Cheeseburger

Cheeseburger

Obrázek Jehněčí kolínko

Jehněčí kolínko

Obrázek Plněné papriky

Plněné papriky

TOPlist